Obnovljene ponte i parapeti u Lepetanima

„Morsko dobro“ počelo niz manjih sanacija obale u Tivtu

Javno preduzeće “Morsko dobro” (JPMD) pokrenulo je niz manjih sanacionih radova na u nedavnom nevremenu, oštećenim djelovima obale u Tivtu. Prema riječima portparolke Jelene Jelušić, radnici i operativa firme “Toškovići” iz Bara, sanirali su dvije manje ponte u mjestu Luka kraj Lepetana, kao i dio oštećenog obalnog kamenog zida-parapeta. Za ovakve sanacije obale JPMD je izdvojilo ukupno 60 hiljada eura i sa sličnim aktivnostima nastaviće se sve do utroška kompletnog tog iznosa.

“Osim tih radova koji spadaju u redovne aktivnosti JPMD na održavanju obalne infrastrukture, u toku je i priprema posebnog Predloga za sanaciju ponti i mandraća. S obzirom na veliko interesovanje stanovništva i korisnika ovih djelova obale, pripremanje ovog Predloga, u skladu sa njihovim sugestijama, je i dalje u toku. Po završetku, biće razmatran od strane Upravnog odbora JPMD, nakon čega ćemo imati precizne informacije o tome koliko će tačno novca biti izdvojeno za ovu investiciju.”- kazala je Jelušić.

Ona je dodala da je osim ovih investicija, po Planu javnih nabavki JPMD za 2015. godinu, previđena je još i nabavka i postavljanje informativnih tabli na pristaništima i ribarskim postama u iznosu od 15.000 eura, opremanje pristaništa odbojnicima u opštinama Kotor i Tivat u vrijednosti od 50.000 eura, te izrade glavnih projekata za sanaciju mandraća i pristaništa u Krašićima i Donjoj Lastvi sa revizijom tih projekata što će ukupno koštati 22 hiljade eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.