16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilježeno 75 godina od pogibije narodnih heroja

Obilježeno 75 godina od pogibije narodnih heroja

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Miloš Bigović prisustvovali su danas obilježavanju 75 godina od pogibije  narodnih heroja Nikole Đurkovića, Sava Ilića i prvoboraca NOR-a Daša Pavičića i Stjepana Šarenca.

Položeni su vijenci i odata pošta kod spomenika Bezmetković na Savini, a prisutnima se ispred Opštinskog odbora Udruženja boraca NOR-a obratio Mihajlo Kilibarda.

Naglasio je da istina ne može i ne smije biti zaboravljena, ukazavši na one koji su u tom vremenu prokazivali svoje sugrađane i sunarodnike.

Obilježeno 75 godina od pogibije narodnih heroja

On je apelovao na usmjeravanje svih snaga kako bi sledeće godine prilikom evociranja uspomena na narodne heroje, a na osnovu vjerodostojnih dokumenata, mogli održati okrugle stolove sa istoričarima, dokumentaristima i još uvijek živim ljudima iz tog vremena, na kojima bi bila rečena istorijska istina i kako bi se oslobodili laži i sramoćenja revolucionara i narodnooslobodilačke borbe jugoslovenskih naroda.

Obilježavanju 75 godina od pogobije narodnih heroja prisustvovali su u Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, savjetnica predsjednika Opštine Tamara Vujović i konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije