16 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv zloupotrebe droga

Opština Tivat
Opština Tivat

Opštinska Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti Tivat, obilježiće Svjetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 26. jun, nizom aktivnosti zakazanih za 23., 25. i 28. jun, a u saradnji sa Međunarodnom policijskom asocijacijom (eng. International Police Association – IPA) – sekcija Crna Gora, regija Jug, Porto Montenegrom, Omladinskim klubom, NVO Djeca Tivtai NVO Umjetnost življenja.

Tribina na temu bolesti zavisnosti biće održana u četvrtak, 23. juna sa početkom u 11 sati, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.  Događaj organizujeJavna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica u saradnji sa opštinskom Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti. Prisutne će između ostalih pozdraviti i predsjednica Opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević, pružajući na ovaj način podršku cjelokupnom projektu.

Subota 25. jun rezervisana je za niz događaja, koji na kreativan način doprinose promociji zdravih stilova života. Joga na plaži u organizaciji NVO Umjetnost življenja otpočeće  u 17sati, na plaži Belane.Odbojkaški turnir zakazan je na istom mjestu sa početkom u 18 sati, da bi već od 19sati svi prisutni uživali u Rock koncertu, a sve u organizaciji Omladinskog kluba. Za sam kraj veoma dinamičnog dana predviđena je izrada brodića koji će morem nositi poruke na temu zdravih stilova života.Nagrade za najbolju odbojkašku ekipu i najkreativnije brodiće obezbijediće Porto Montenegro.

Pozorišna predstava „Ordinacija“ biće izvedena na Ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat u utorak, 28. juna sa početkom u 19.00 časova. Predstavu će izvesti grupa „Veliki“ Omladinskog kluba, u režiji Damire Murić, a po scenariju Slobodana Simića.

Svjetski dan bobe protiv zloupotrebe droga obilježava se svakog 26. juna na inicijativu Ujedinjenih nacija, a sa ciljem podizanja svijesti o izazovu koji droga predstavlja za društvo u cjelini

Najčitanije