20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilježavanje Dana Obale

Bar
Bar

Povodom Mediteranskog Dana Obale, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, je pripremilo promotivno edukativni poster na temu „Plava ekonomija“ koji će u narednim danima biti distribuiran svim školama na crnogorskom primorju.

Bar
Bar

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Obale započeto je u četvrtak, 22. septembra, kada je u okviru festivala „Male morske pjesme i priče“ održana ekološka radionica i kviz na temu “Čuvaj more da ti duže traje”, u kojoj je učestvovalo oko 70-tak učenika iz sve tri osnovne škole sa područja opštine Budva.U okviru ove radionice NVO „ReCan“ je uručila nagrade zakupcima plaža, koji su tokom ljeta bili najaktivniji u akciji sakupljanja i reciklaže limenki.

Budva
Budva

Slična aktivnost realizovana je i u petak 23. septembra, u Osnovnoj školi „Anto Đedović“ kada smo članovima ekološke sekcije ove škole govorili o Plavoj ekonomiji i principima održivog razvoja na obali. U sklopu predavanja predstavnici NVO „ReCan“ govorili su učenicima o reciklaži i značaju recikliranja otpada. Nakon predavanja održan je kviz za sve prisutne učenike, nakon kojega smo svima podijelili ovogodišnje postere i ostale prigodne nagrade.

Dan obale
Dan obale

Javno preduzeće narednih dana nastavlja svoje aktivnosti na obilježavanju ovogodišnjeg Dana obale, i već u ponedjeljak održaćemo još jednu u nizu radionicu, ali ovog puta učenicima Osnovne škole „Njegoš“ u Kotoru. Nakon toga nastavićemo sa distribucijom ovogodišnjeg postera, koji će zapravo biti naš ovogodišnji poklon svim školama na našoj obali.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije