Obilježavanje Dana Obale

Bar
Bar

Povodom Mediteranskog Dana Obale, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, je pripremilo promotivno edukativni poster na temu „Plava ekonomija“ koji će u narednim danima biti distribuiran svim školama na crnogorskom primorju.

Bar
Bar

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Obale započeto je u četvrtak, 22. septembra, kada je u okviru festivala „Male morske pjesme i priče“ održana ekološka radionica i kviz na temu “Čuvaj more da ti duže traje”, u kojoj je učestvovalo oko 70-tak učenika iz sve tri osnovne škole sa područja opštine Budva.U okviru ove radionice NVO „ReCan“ je uručila nagrade zakupcima plaža, koji su tokom ljeta bili najaktivniji u akciji sakupljanja i reciklaže limenki.

Budva
Budva

Slična aktivnost realizovana je i u petak 23. septembra, u Osnovnoj školi „Anto Đedović“ kada smo članovima ekološke sekcije ove škole govorili o Plavoj ekonomiji i principima održivog razvoja na obali. U sklopu predavanja predstavnici NVO „ReCan“ govorili su učenicima o reciklaži i značaju recikliranja otpada. Nakon predavanja održan je kviz za sve prisutne učenike, nakon kojega smo svima podijelili ovogodišnje postere i ostale prigodne nagrade.

Dan obale
Dan obale

Javno preduzeće narednih dana nastavlja svoje aktivnosti na obilježavanju ovogodišnjeg Dana obale, i već u ponedjeljak održaćemo još jednu u nizu radionicu, ali ovog puta učenicima Osnovne škole „Njegoš“ u Kotoru. Nakon toga nastavićemo sa distribucijom ovogodišnjeg postera, koji će zapravo biti naš ovogodišnji poklon svim školama na našoj obali.

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.