Obećavaju spektakl neviđen u Crnoj Gori

Tivat za prvi doček Nove godine na otvorenom daje čak 250 hiljada eura

Pess Tivat - Nova godina 2017.
Pess Tivat – Nova godina 2017.

Višednevni novogodišnji program u Tivtu sa prvim ikada u tom gradu organizovanim dočekom Nove godine na otvorenom, biće nešto drugačije u odnosu na sve što je do sada viđeno u crnogorskim gradovima, a posjetioci se mogu nadati dobroj zabavi i pravom spektaklu u najluđoj novi – čulo se danas na konferenciji za novinare u Opštini Tivat na kojem je predstavljen ovaj program.

„Ovo je prvi put da Tivat prirerđuje ovako nešto i za sada smo naišli na ogromno interesovanje javnosti u Crnoj Gori i državama regiona, pa očekujem i da će cijela manifestacija na čijoj su pripremi sjajno sarađivali Opština, Turistilka organizacija, Udruženje preduzetnika, kompanija „Brand New Tivat“ i brojni sponzori i privredniciu grada, biti veoma uspješna“- kazala je gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

Pess Tivat - Nova godina 2017.
Pess Tivat – Nova godina 2017.

Direktorioca Turtističke ortganizacije Gabrijela Glavočić navela je da je program dočeka Nove godine na gradskoj rivi Pine već promovisan u Podgorici, Beogradu, Kragujevcu, Trebinju, Dubrovniku, te da se sprovodi intenzivna reklamna kampanja.

„Hotelijeri su priredili i posebne novogodipnje aranžmane sa popustima, Montenegro Airlines će uvesti jeftinije karte za letove iz Beograda za Tivat, pa očekujemo dosta gostiju“- kazala je Glavočić.

Inače, novogodišnji program u Tivtu počionje 29.decembra muzičkim hepeningom za najmlađe „Novogodišnje čarolije“ i tradicionalnom manifestacijom za djecu „U susret Djedu Mrazu“. U novogodišnjoj noći 31.decembra na gradskoj rivi Pine feštu će započeti DJ Perry, nakon kojeg nastupa Nina Petković i bend „Dan poslije“, a kruna večeri koja će Tivćane i posjetioce uvesti u Novu godinu, je koncert popularnog zagrebačkog rok sastava „Prljavo kazalište“.

Pess Tivat - Nova godina 2017.
Pess Tivat – Nova godina 2017.

Prvog dana Nove godine, 1.janura, popodne će na Pinima koncert održati poznata hrvatska čelistkinja Ana Rucner, a uveče nasrtupaju DJ Perry, Vanja Radovanović i njegov bend te zvijezda večeri Haris Džinović. Udruženje preduzetnika Tivta prirediće mini novogodišnji bazar  – niz posebno dekorisanih kućica na Pinima gdje će gostima na raspolaganju biti posebna gastro-ponuda renomiranih domaćih i stranih kuvara.

Od 26.decembra do 2.januara koliko će trajati bazar, svakodnevno će se organizovati i muzički koncerti, a pored ostalih nastupiće „Tropico bend“, „Pljevaljski tamburaši“, Edi Medošević i „Spomenarti“, klapa „Stari kapetan“, Goran Vukošić, „Teška industrija“, „Toć“…

Pess Tivat - Nova godina 2017.
Pess Tivat – Nova godina 2017.

„Svoj doprinos prazničnom raspoloženju posebnim programima daće i Centar za kulturu i Gradska muzika Tivta, a dio programa imaće i humanitarni karakter za podršku Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama.“- kazao je Tonći Francesković iz Udruženja privrednika Tivta.

Sekeretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević kazala je da će grad, posebno Pine za Novu godinu biti ukrašen novom i atraktivnom svjetlosnom dekoracijom, na guvnu na istočnom kraju gradske rive biće postavljena 6 metara visoka jelka, a u ponoć 31.decembra će sa trajekta kompanije „Pomorski saobraćaj“ na moru ispred Pina, biti ispaljen i veliki vatromet.

„Budući da olekujemo više hiljada gostiju, preduzete su detaljne tehničke i produkcijske pripreme, angažovan je dovoljan broj redara, uspostavljena posebna saradnja sa policijom, a stalno će dežurati ekipe Službe zaštite i Hitne medicinske pomoći, te Komunalna inspekcija i Komunalna policija. Na moru će dežurati i poseban spasilački čamac, a u gradu će biti obezbjeđeno više posebnih površina za parkiranje automobila gostiju koji tih nekoliko večćeri budu dolazili u Tivat.“- kazala je Nikčević dodajući da Opštinma razmišlja  i o organizovanju posebnih autobusa koji bi goste sa sjevera Crne Gore dovodili na feštu u Tivat.

Pess Tivat - Nova godina 2017.
Pess Tivat – Nova godina 2017.

Sve zajedno, koštaće oko 250 hiljada eura, od čega Opoština izdvaja preko 130 hiljada. Od toga će iz gardske kase 35 hiljada eura biti dato za honorare zabavljača, čak 69 hiljada eura koštaće nova dekoracija kupljena od podgoričke firme „Znak“, a ostatak su tehnički i drugi organizacioni troškovi. Turistička organizacija Tivta učestvovaće sa 40 hiljada, dok će Udruženje preduzetnika izdvojiti 80 hiljada eura.

„Ulaganje jeste veliko, ali jednostavno želimo da se Tivat nametne kao evropska destinacija sa posebnim i upečatljivim novogodišnjim programom kako to posljednjih godina, recimo, uspješpno rade Dubrovnik, Split ili Zagreb. Prve godine sigurno nećemo zaraditi, ali ako sve buzde bilo kako treba, hoćemo narednih jer želimo da Tivat postane prepoznatljiv po ovoj manifestaciji i da ona doprinese poboljašnju turističke posjete tokom zimskih mjeseci“- obrazložio je Tonći Francesković.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.