10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Obavljeno preko 600 kontrola na moru

Kapetanija
Kapetanija

Inspekcija sigurnosti plovidbe Luke kapetanije Kotor tokom prošle godine u akvatorijumu zaliva Boke Kotorske obavila je ukupno 615 inspekcijskih pregleda, skoro dva ipo puta više nego što su istovremeno odradile njihove kolege iz Lučke kapetanije Bar koji su nadležni za akvatorijum Ulcinja, Bara i Budve.

Kotorski inspektori lani su obavili 440 redovnih, 102 kontrolna i 73 vanredna inspekcijska pregleda. Kontrolisano je 86 domaćih i stranih brodova pri čemu je na njima izvršeno čak 430 kontrola po elementima sigurnosti plovidbe. Tom prilikom za tri su broda zbog uočenih nedostataka, donbijeta riješenja o zabrani isplovljenja, dok su u pet slučajeva donijeta riješenja o obaveznom otklanjanju otkrivenih propusta.

Na svim brodovima vršeni su pregledi minimalnog broja stručno osposobljenih članova posade, provjera valjanosti brodskih isprava, ukrcaja dozvoljenog broja putnika i količine tereta, sigurnosne opreme i uređaja i drugog. Lani je kontrolisano i ukupno 238 čamaca, od čega su 107 bili čamci za privredne svrhe, 55 strani čamci, a 76 plovila za sport i rekreaciju.

Kad bi barke pričat znale
Barke

Inspekcijskih pregleda na plovnim putevima, lukama i morskom dobru u zalivu Boke Kotorske lani je bilo je 252, na objektima bezbjednosti plovidbe 33, dok je inspekcijskih pregleda zbog davanja mišljenja za uzgoj ribljeg fonda i izgradnju na obali bilo 6.

U prvostepenom upravnom postupku, tokom prošle godine Inspekcija suigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor obradila jej ukupno čak 770 rješenja, ali se u izvještaju podnešenom Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, ne nevode precizni podaci o ukupnoj visini tom prilikom naplaćenih novčanih kazni.

Izvor:S. L.

Najčitanije