O balastnim vodama za zaštitu Jadranskog mora

DSC_0876_resize

Institut za biologiju mora iz  Kotora od utorka 7. do 9. oktobra organizuje treći sastanka partnera uključenih u IPA-a projekat BALMAS: “Sistem upravljanja balastnim vodama za zaštitu Jadranskog mora”.

Otvaranje skupa predviđeno za utorak 7. oktobar u hotelu Cattaro u Kotoru u 9 sati.

Na otvaranju skupa će govoriti:

Mirko Đurović, direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora

Leon Gosar, koordinator projekta – Institut za vode Republike Slovenije

Institut za Biologiju mora Kotor
Institut za Biologiju mora Kotor

Konferencija u Kotoru, je treća takve vrste u okviru BALMAS projekta. Na skupu će biti predstavnici svih šest država na nivou Jadranskog mora ( Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Albanija), koje učestvuju u ovom projektu.

Do sada su održana dva redovna sastanka projektnih partnera, prvi u januaru 2014. godine u Piranu (Slovenija), a drugi u aprilu u Splitu (Hrvatska).

U novembru 2013. godine počeo je strateški projekat BALMAS: Sistem upravljanja balastnim vodama za zaštitu Jadranskog mora,  a kraj projekta je predviđen za mart 2016.

Projekat obuhvata 17 partnera i 7 pridruženih partnera iz 6 država na nivou Jadranskog mora. Vodeći partner je Institut za vode Republike Slovenije.

Ovaj projekat finansira se kroz  IPA Jadranski program prekogranične saradnje, a njegova vrijednost je 7.157.158 eura.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.