NVO „Obala“ pokrenula projekat „Krašići u zelenilu“

Nevladin sektor iz Tivta praktičnim radom opire se devastacji prirode u Krašićima

NVO OBala - Krašići
NVO OBala – Krašići

Suočena sa masovnom pojavom uzurpacije i devastacije mora i obale na prostoru Krašića u tivatskoj opštini, novoformirana NVO „Obala“ iz tog mjesta pokrenula je zanimljiv projekat nazvan „Krašići u zelenilu“ koji je već dao i konkretne rezultate.

Naime, na jednog ogoljenoj i devastiranoj zelenoj površini nastaloj uslijed gradnje puta koji nema osnov u važećoj planskoj domunetaviji, posađena je nova sadnica kaktusa i ograđena kamenim zidom karakterističnim za primorsko graditeljsko nasljeđe. Tako je makar djelimično supstituisan prepoznatljivi veliki kaktus iste vrste, star više od 30 godina, a koji je iz Krašičća, iz dijela naselja nazvanog baš Kaktus po toj biljci, uklonjen prilikom gradnje kanalizacione mreže.

„Kroz projekat „Krašići u zelenilu“ koji se nastavlja, planiramo da revitalizujemo biodiverzitet, čime će se ujedno smanjiti dejstvo erozivnih sila, ublažiti efekti nesankcionisane nelegalne gradnje, kao i da se spriječi odlaganje otpada na slobodnim površinama. U postupku realizacije obavljeni su kontakti sa svim nadležnim organima i pribavljena odgovarajuća odobrenja -saglasnosti za ovu vrstu intervencija.”- kazao je direktor NVO “Obala” Nenad Miletić.

Prije uređenja
Prije uređenja

On je istakao da je njihovu akciju podržala Opština Tivat, JP “Morsko dobro” Budva, Komunalno preduzeće Tivat i izvođač radova, firma „Nived“.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.