NVO Arsenal – Peticijom za lučicu Kalimanj

Tivat - Kalimanj
Tivat – Kalimanj

Upravni odbor NVO “Arsenal” Tivat uputio je javni poziv za prikupljanje potpisa za podnošenje građanske inicijative Skupštini opštine Tivat za marinu Kalimanj.

Oni su pozvali građane Tivta koji se nalaze na biračkom spisku da se svojeručnim potpisom pored svog imena i prezimena, JMBG i adrese prebivališta, pridruže grupi birača – podnosilaca građanske inicijative.

Potpisi će se prikupljati u kancelariji NVO “Arsenal” Tivat na Trgu Dara Petkovića u prizemlju Centra Račica pored Kluba penzionera svakog dana od 09.00 do 11.00  i od 17.00 do 19.00 sati počev od subote 07.10.2017. godine dok se ne prikupi potreban broj potpisa – saopštili su iz NVO “Arsenal”.

Inicijativom se traži da Opština Tivat zadrži upravljanje ili korišćenje marinom Kalimanj i da poslove korišćenja i pružanja usluga marine povjeri D.O.O “Komunalno” Tivat, da marina Kalimanj zadrži status komunalne, a ne komercijalne, marine koja će pružati usluge građanima Tivta i da Skupština opštine Tivat donese zaključak u skladu sa ovom inicijativom radi zaštite interesa građana Tivta, koji su marinu Kalimanj izgradili isključivo od sredstava prikupljenih samodoprinosom.

NVO Arsenal inicijativom od građana traži da ovlaste predsjednika NVO “Arsenal” Tivat da formalno podnese Skupštini Opštine Tivat ovu inicijativu i odredi lice koje će ih zastupati u SO Tivat kada se bude razmatrala ova inicijativa.

3 Komentari

 1. Nepotrebno izostavljeno:
  “…….da Skupština opštine Tivat donese zaključak u skladu sa ovom inicijativom radi zaštite interesa građana Tivta, koji su marinu Kalimanj izgradili isključivo od sredstava prikupljenih samodoprinosom.”

  A ko ce da zastiti interese “gradjana” Vikend naselja Krasici koji su takodje SAMODOPRINOSOM jos 70-tih i 80-tih, u vise navrata svojim parama placali elektrifikaciju naselja. Sve kupljeno tim prilikama je tivatska elektrodistribucija popisala kao svoja osnovna sredstva-dakle konfiskovala.

  Ista stvar se dogadjala prilikom mnogobrojnih samodoprinosa za izgradnju kojekakvih vodovoda koji nikada nisu funkcionisali kako treba, ali su zato naplacivane takse na vodomere kroz koje voda nikada nije prosla i to decenijama.

  Da se ne zaboravi i uvodjene fiksne telefonije. Zadnji “samodoprinos” je iznosio 1.000 maraka po pretplatniku.

  Sve u svemu, gospodo iz NVO Arsenal, ako ste vec skloni toj aktivnosti “robinhudovskog” tipa, bar postujete hronologiju. Prvo bi trebalo da se pozabavite sa gore navedenim, pa onda sa devastacijom-betonizacijom obale, sto Krasica, sto DJurasevica i jos puno puno toga, pa tek na kraju, tom lucicom.

  Ne znam zasto, ali sve mi se nesto cini da ne tretirate isto ljude i njihove probleme, koji borave na teritoriji tivatske opstine.

 2. @Slučajni nijesu samo tvoji turisti slučajno plaćali pala i kabele (ako razumiješ) nego i ostali mještani SELA TIVATA kako vi zborite, znači mi kupimo ipostavimo pala,mi platimo kabele a oni spoje i onda oni to je jst ta distribucija (iliti prenos) održavaju kako struju tako i vodu (komunalno bez direktora) i ( onda EVENTUALNO KAD PADNE PRVI VELIKI SNEG ONI MIJENJAJU ). E slušaj najveći srbi su radili u distribuciji i prenosu u Tivatu Vukotić i ostala bratja (a teke mlad major Mato) I ŠTO SE NIJESTE ONDA ŽALILI ali dobro. NVO ARSENAL NE MOŽE SAM SRUŠITI PONTE MIMOVIJEH TAJKUNA po Đuraševićima i Krašićima ALI MI SVI ZAJEDNO MOŽEMO I MORAMO KAD TAD. E vi trebate skočit na bagere prvi a onda ostali razumiješ jer su ugrozili sve čega su se dotakli. Male korake čini NVO Arsenal a vi meštani dođoši NIKAKVE…osim kad neki Dr. Profo iz Beeograda počne nešto palamuditi. Nije lako ali…kad tad..

 3. Ma spasice vas NVO. Kapitalizam, slobodno trziste, nema vise komnizma, za to ste glasali. A za ulaganja u marine, ponte, kablove, pa mnogo ste naivni… Sta kao opstina ce da vam nadonadi 😀

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.