10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Novska “Čistoća” zbrinula oko 15,5 hiljada tona otpada

Peulić i Bonić
Peulić i Bonić

Novska “Čistoća” može se pohvaliti da je u protekloj godini uspješno ostvarila planove po tri najbitnije stavke – obavljanje osnovnih djelatnosti, ulaganje u opremu i usklađivanje sa novim zakonskim propisima iz oblasti komunalnih djelatnosti i upravljanja otpadom, kazao je na konferenciji za novinare direktor Borivoje Bonić

On je kazao da su ukupne ocjene rada veoma dobre.

To je potvrdio sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg-Novi Ilija Peulić. Kako je kazao, završeno je 90% onoga što je najavljeno prije nešto više od pola godine.

U ovoj godini je zbrinuto oko 15,5 hiljada tona otpada, zaključno sa oktobrom. Od toga je oko 1200 tona odvojeno kroz sistem odvajanja sekundarnih sirovina i primarne reciklaže.

Žanjice
Žanjice

Prema evidenciji Ministarstva na teritoriji opštine bilo je 17 nelegalnih deponija. Samo u toku prošle godine sanirana je većina – 12, te je sada na redu i čišćenje preostalih pet, kao i jedna nova, na Rosama. Direktor “Čistoće” očekuje da, u saradnji sa nadležnim Sekratarijatom, i ovaj posao riješe u predstojećoj godini.

Značajno je popravljen odvoz otpada u seoskim područjima, pogotovo na Luštici, što su potvrdili i sami građani.

Najčitanije