Novosel i Franca obećali autobusku stanicu do 2.jula

Tivatski gradonačelnjik i vlasnik „Mesoprometa“ obišli gradlište kapitalnog lokalnog objekta

Na gradilištu autobuske stanice Tivat
Na gradilištu autobuske stanice Tivat

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i vlasnik kompanije „Mesopromet“ iz Bijelog Polja Hilmija Franca, obišli su juče gradilište kapitalnog objekta lokalne saobraćajne infrastrukture u Tivtu – autobuske stanice što je na Župi gradi „Mesopromet“ u partnerstvu sa Opštinom Tivat

Novosel i Franca izrazili su zadovoljstvo kavlitetom i dinamikom radova, naglašavajući da će objekat vrijedan oko 2,5 miliona eura, biti završen i stavljen u funkciju početkom jula.

Opština Tivat u ovaj posao uložila je plac površine 9.500 kvadrata i „Mesopromet“ oslobodila obaveze plaćanja komunalija, a bjelopoljska kompanija u prvoj fazi sagradiće objekat autobuske stanice sa osam perona i supermarket površine oko 3 hiljade kvadrata. Stanica će pripasti Opštini Tivat a trgovina „Mesoprometu“ koji će u drugoj fazi ovog projekta što počinje na jesen, na Župi sagraditi i manji hotel tanga 4 zvjezdice, ukupno uloživši u cijeli kompleks oko 5,5 miliona eura.

Mogu slobodno da kažem da će ovo biti najbolji objekat u regionu. Biće ovo autobuska stanica za ponos. U roku tri nedjelje biće sve završeno. Krajnji rok po ugovoru je 2. jul, ali će sigurno će radovi biti završeni prije roka.” – kazao je juče Hilmija Franca novinarima.

Novosel je kazao da je na gradlištu angažovano 100 radnika i da će sve niti završeno na vrijeme “što demantuje neke pesimističke tonove koji su se juče čuli u lokalnom parlamentu”.

Juče na gradilistu autobuske stanice Tivat
Juče na gradilistu autobuske stanice Tivat

On je dodao da već ima interesovanja za zakup autobuske stanice sa kojim su se dan ranije, na njegov predlog, saglasila i skupštinska DPS-SDP većina. Gradonačelnik je prethodno kazao da lokalna uprava nije spremna da sama ili kroz postojeće ili novo opštinsko preduzeće, preuzme gazdovanje i upravljanje nad tim objektim, iako je on ugovor sa Francom potpisao još u septembru prošle godine, a autobusku stanicu Tivat inače, čeka već decenijama.

Prema odluci Novosela i njegove DPS-SDP vladajuće koalicije, Opština će raspisati tender za izbor zakupca autobuske stanice kojem će je ponuditi na rok od godinu dana i sa početnom cijenom zakupa od 5 eura za kvadrat zatvorenog dijela objekta od ukupno 1.002 kvadrata metra, te 2,5 eura po kvadratu za perone i parking za autobuse ukupne površine 906 kvadrata. Gradonačelnik je izveo računicu da minimalna početna cijena zakupa autobuske stanice sa PDV-om košta 8.657 eura, izrazivši uvjerenje da će uprkos tome što Opština izdaje neoptremljen objekat i na rok od samo godinu dana, naći zakupca.

Novoselu turistička sezona počinje u julu ?!

“Ima interesovanja za gazdovanje autobuskom stanicm. Nama predstoji raspisivanje tendera i javnog poziva. Ja sam tu optimista da ćemo dobiti jednog dobrog zakupca koji će upravljati autobuskom i ostalim prostorima i sadržjajima koji su u vlasništvu Opštine. Za godinu dana steći ćemo pravu sliku i o kvalitetu objekta i funkcionalnosti i da ćemo onda donijeti trajnu odluku u kom pravcu ćemo ići kad je autobuska u pitanju.”- kazao je juče gradonačelnik “crnogorskog Monte Karla”, dodajući da “radovi idu planiranom dinamikom, i biće završeni prije roka, prije sezone.”

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.