12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Novogodišnji koncert Gradske muzike Kotor za dušu…

U sklopu manifestacije „Od Božića do Božića” sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković” održan tradicionalni novogodišnji koncert Gradske muzike Kotor.

Gradska muzika i njihovi gosti uspjeli su da na najbolji način uvedu Kotorane, koji su ispunili salu, u veselu atmosferu predstojećih praznika.

Pod dirigentskom palicom Darija Krivokapića u maniru pravih profesionalaca održali  su bogat koncert i prošetali publiku muzikom od bečkih klasika preko popularnih dalmatinskih melodija, do djela jednog od najpoznatijih Kotorana u svijetu muzičke umjetnosti Antona Kopitovića.

Pozdravljajući prisutne direktor TO Kotor Mirza Krcić podsjetio je da Gradska muzika Kotor 2017. proslavlja 175 godina postojanja.

„U ime TO Kotor i našeg partnera NVU „Karampana“  želim podsjetiti da u okviru manifestacije „Od Božića do Božića“ sva prikupljena sredstva će biti donirana za pomoć liječenja naše sugrađanke Anđele Petrović. Vjerujem da će ova muzika večeras doprijeti do nje i njene porodice i dati im snage da ovu bitku dobiju i da Anđela sledeće godine bude sa nama ovom koncertu“ – kazao je Krcić.

Dobrom raspoloženju doprinjeli su gosti koncerta klapa Incanto i solisti na harmonici Boško Tujković i prof. Goran Ševaljević.  

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije