Novogodišnja čestitka gradonačelnika Kotora

Gradonačelnik Kotora, dr Aleksandar Stjepčević
Gradonačelnik Kotora, dr Aleksandar Stjepčević

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević uputio je novogodišnju čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

Sa iskrenim poštovanjem, želim vam sve najbolje u Novoj 2015. godini – dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uspjeh na poslu i u školovanju, mnogo zadovoljstva, sreće i ljubavi. Neka vam sljedeću godinu obilježe dobri i lijepi trenuci, čemu možete doprinijeti svojim trudom i zalaganjem, međusobnim poštovanjem, razumijevanjam, iskrenošću i tolerancijom.

Po prirodi sam optimista, pa se nadam da će, bez obzira na brojne izazove i posljedice globalne ekonomske krize, 2015. godina biti dobra kako za našu državu, tako i za i naš grad. Smatram da moj optimizam nije bez osnova, jer milenijumsko kulturno i duhovno nasljeđe Kotora ogroman je i izuzetan potencijal. Racionalno koristeći taj potencijal i afirmišući prednosti koje već posjedujemo, možemo i moramo Kotoru pružiti nove razvojne impulse.

Svojom specifičnom i jedinstvenom ljepotom i tradicijom, naš Kotor je zaslužio da od njegovog imena stvorimo brend koji će biti prepoznatljiv u svijetu. Moramo biti svjesni da živimo u jednom od najljepših i kulturnim vrijednostima najbogatijih gradova na Mediteranu. Nasljeđe predaka i odgovoran odnos prema budućim generacijama obavezuju nas da radimo za dobro ovog grada. Ukoliko na pravi način iskoristimo resurse koje posjedujemo, uvjeren sam da možemo našem Kotoru izgraditi renome prepoznatljive destinacije u oblasti ekskluzivnog turizma. Da bismo to uradili, neophodno je da konsolidujemo sve raspoložive snage. U tom pravcu, moj prioritet na ovoj odgovornoj funkciji biće da u narednom periodu formiram tim stručnih i kompetentnih ljudi, koji će definisati buduću strategiju turističkog razvoja Kotora, zasnovanu na valorizaciji našeg kulturnog nasljeđa, ali i neophodnosti izgradnje adekvatnih hotelskih i smještajnih kapaciteta.

Zajedno sa svojim timom, truduću se da ne zapostavimo ni ostala za Kotor značajna pitanja u oblasti novih i neophodnih infrastrukturnih rješenja, posebno u oblasti saobraćaja. Očekujem dobru komunikaciju sa građanima i u tom pravcu preduzeću sve aktivnosti da lokalna uprava postane prava adresa za pitanja i sugestije građana, kako bismo izgradili dobru i uspješnu međusobnu komunikaciju koja će doprinijeti prosperitetu i razvoju grada.

Dragi moji Kotorani, nadam se da ćemo imati dovoljno entuzijazma i energije da realizujemo planove za dobro svih nas, te da će nam predstojeća godina biti uspješna i obilježena pozitivnim pomacima.

Još jednom vam svima iskreno čestitam Novogodišnje i Božićne praznike i želim srećnu i uspješnu Novu 2015. godinu.

 

1 komentar

  1. Sve naj bolje tebi i porodici u novoj 2015,stari Kotoranin bravo, nadam se da ces uspjeti da pratis svjecke trendove.
    Mladi ocekuju od nas da budemo brzi u donosenju i implementaciji odluka,to je’ key for success ‘
    Kao komsije i sugragani odrasli smo zajadno.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.