10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani predstavili turističku ponudu na sajmu u Oslu

TO HN u Oslu

Predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi bili su za područje Crne Gore organizatori učešća na sajmu turizma Reiselivsmessen Oslo. Na sajmu koji je trajao od 12. do 14. januara, predstavilo se više od 300 izlagača, sa preko 43000 posjetilaca.

Herceg Novi se predstavio sa vrlo moderno uređenim štandom na kojem je drugog dana sajma organizovana aktivnost Face painting, a što se ispostavilo kao jako zanimljivo velikom broju posjetilaca. Face painting je privukao brojne porodice i bio interesantan posebno velikom broju mališana koji su natpisom Montenegro i slikom na licu odlazili sa našeg štanda. Norvežani koji su posjećivali štand uglavnom su imali svjest o poziciji Crne Gore, ali rijetko ko je imao više informacija. Pokazali su veliku zainteresovanost i veliki broj posjetilaca su rekli da će ove godine posjetiti Crnu Goru radije nego Hrvatsku.

TO HN u Oslu

Na sajmu su obavljeni razgovori sa nekoliko norveških turističkih agencija i turoperatora, a sa agencijom Merlot Reiser je dogovorno kreiranje paket aranžmana za Herceg Novi. Pored agencija, obavljen je i razgovor i sa predstavnicima vodećih turističkih časopisa za područje Skandinavije, pa je sa magazinom Reiselyst ugovoreno objavljivanje reportaže o Crnoj Gori za ovu godinu. Pored Crne Gore iz regiona se jedino predstavila Hrvatska čiji je štand bio mnogo manji od našeg što je doprinjelo da modernim i jakim nastupom zasjenimo komšije koje su inače među top 5 destinacija za Norvežane.

Pozivu TO HN da učestvuju na sajmu se u Oslu odazvali su se Nacionalna turistička organizacija i lokalne organizacije Budve, Bara, Kotora i Tivta, kao i značajni privredni subjekti Institut Igalo, Hungest hotel Sun Resort i kompleks Lazure Meljina, koji su takođe vrlo zadovoljni nastupom, jer su uz predstavljanje posjetiocima, imali i brojne sastanke sa lokalnim agencijama i časopisima.

TO HN u Oslu

Norveška i uopšte skandinavska regija su vrlo značajno i izuzetno kvalitetno turističko emitivno tržište koje ranije nije bilo tretirano na adekvatan način. Stoga je Turistička organizacija Herceg Novi, a sa ciljem približavanja naše destinacije skandinavskom tržištu koje je među prioritetnim tržištima za Herceg Novi prije svega u kontekstu zdravstvenog turizma, odlučila da se aktivnije angažuje u promovisanje našeg grada i države na tržištu koje je u svakom smislu naklonjeno Crnoj Gori.

Najčitanije