Novljani nastavljaju sa akcijom uređenja fasada

Herceg Novi fasada Njegoševa

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog nastavlja sa akcijom uređenja fasada na teritoriji Opštine.

Do kraja tekuće godine predviđeno je uređenje fasada četiri stambene zgrade u ulicama: Jovana Vavića Butorova br. 29-33 u Igalu, Nikole Ljubibratića br. 42 – Topla II, Mića Vavića br. 7- Topla I i Mića Vavića br. 14 – Topla I.

Fasade navedenih stambenih zgrada će biti uređene zahvaljujući saradnji opštinske Agencije i skupština stanara. Za uređenje fasada Opština Herceg Novi je izdvojila 12.000 eura, a ostatak plaćaju oni čiji se objekat obnavlja.

Fasada ul. Jovana Vavica Buturova

Takođe, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog ima u planu uređenje uličnog fronta u Njegoševoj ulici od dvorane „Park“ do Gradske kafane, a u prvoj fazi su obuhvaćene fasade tri poslovno-stambena objekta i to: Njegoševa 66 (kuća Đura Jankovića), Njegoševa 64 (iznad butika ”Paradiso”) i Njegoševa 62 (butici ”Pinokio”, ”Pingvin”).

Imajući u vidu da se navedeni objekti nalaze u zapadnom dijelu podgrađa, kontaktirano je sa zavodom za zaštitu spomenika kulture radi dobijanja stručne pomoći i smjernica oko neophodnih poslova u sklopu uređenja pomenutih fasada, objašnjavaju iz Agencije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.