16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Noviteti u turističkoj ponudi Tivta

Izlog TO Tivat

Na prostorijama Turističke organizacije Tivat u Ulici Palih boraca u centru grada, privodi se kraju instaliranje prvog interaktivnog izloga koji će biti na usluzi kako građanima, tako i turistima u vremenu od 0- 24 h.

Interaktivni izlog odnosno multimedijalna table vrijedna oko 10 hiljada eura, donacija je Opštine Tivat koja je na zahtjev Turističke organizacije odmah prepoznala važnost ovog projekta kada su u pitanju ovi vidovi promocije turističke ponude, kroz digitalnu komunikaciju.

“Instaliranje ovog izloga, svi zainteresovani će na vrlo jednostavan način doći do korisnih turističkih i drugih informacija vezanih za naš grad. Na  izlogu se mogu naći sljedeće kategorije: O Tivtu, Šta vidjeti, Šta raditi, Smještaj, Gdje jesti, City info ( O Turističkojorganizaciji Tivat, Korisne informacije, Važni telefoni, Turističko posredovanje). Interaktivni izlog takođe posjeduje mapu na kojoj se nalaze filteri kao što su: Atrakcije u gradu, Projekti u gradu, Vjerski objekti I Muzeji. Klikom na neku od ponuđenih ikonica dobijaju se instrukcije za: Info, Pronađi put, a preko QR skenera se može dobiti informacija kako od centra grada doći do željenog mjesta koje je označeno na mapi.”- saopšteno je juće iz tivatske Turističke organizacije.

Instaliranjem prve interaktivne multifunkcionalne table na svojoj teritoriji, opština Tivat se svrstala u rang gradova koji su prepoznali značaj i ulogu savremene tehnologije u unapređenju turističke ponude. Kao doprinos Turističke organizacije Tivat ovom projektu, u skorijoj budućnosti, radiće seiI na kreiranju mobilne aplikacije koja bi sadržajno upotpunila ovu interaktivnu mapu.

U Tivtu pet odsto više turista

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno odmaraju ukupno 7.362 zvanično prijavljena gosta, što je 5 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija najmanje opštine u Boki.

U Tivtu borave 7.273 inostrana turista i 89 gostiju iz Crne Gore. U hotelima je 892 gostiju, privatni smještaj bilježi posjetu 6.251 turista, u odmaralištima ljetuje 136, a u kampovima borave 83 posjetioca.

O vrhuncu špicu sezone, govore i velike gužve na plažama, ulicama i u trgovinama, ali i kilometarske kolone i česti zastoji saobraćaja na Jadranskoj magistrali koji „zagorčavaju život“ kako turstima, tako i samim Tivćanima.

Najčitanije