20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinaru Siniši Lukoviću prijećeno na vratima kuće

Siniša Luković
Siniša Luković

Pravosnažno osuđeni međunarodni švercer narkotika Božidar Martinović, prijetio je danas novinaru “Vijesti” i saradniku Boka News-a, Siniši Lukoviću zbog novinskog teksta u kojem je opisan incident čiji je akter bio taj Tivćanin.

Martinović je na dan izbora, na biralištu broj 17 u Tivtu, u prostorijama Muzičke škole u Kalimanju, sa biračkog mjesta iznio svoj glasački listić. Prema tvrdnjama svjedoka, potom je počeo da galami i psuje sve koji ne glasaju za DPS.

Veći incident je spriječen, a birački odbor je Martinovićev glasački listić proglasio nevažećim.

“Oko 13:30 sati, nepoznata osoba došla je na vrata moje kuće i od moje supruge koja je otvorila vrata, tražila da me vidi. Supruga je kazala da sam zauzet jer sam tada pisao u radnoj sobi i zatražila da joj nepoznati stariji muškarac prenese što mu treba. Tada joj se Martinović predstavio i protestovao zbog toga što sam pisao o incidentu na izborima, čiji je on bio akter i izrazio negodovanje zato sam pominjao da je osuđen zbog šverca droge – “kada se to dogodilo prije osam godina”. On međutim, nije negirao da je počinilac ni jednog, ni drugog spornog događaja. Supruzi je zaprijetio da ja  “ni ne znam što će da me dočeka”, nakon čega se uz psovke, udaljio u pratnji nepoznatog mladića. O svemu sam obavijestio policiju, jer su Martinovićev ispad vidjele i maloljetnje kćerke koje su se jako uznemirile zbog njegovih prijetnji”, kazao je Luković.

Dodao je da se samo u Crnoj Gori može dogoditi da dokazani i prije pet godina pravosnažno osuđeni teški kriminalac, ne provede ni dan na odsluženju osmogodišnje zatvorske kazne, već da slobodno šeta gradom, pravi incidente na biralištima i prijeti ljudima.

Najnovije – Tužilaštvo smatra da nema krivčnih elementata, već će Martinović biti samo prekršajno procesuiran

Martinović je 2011. pravosnažno osuđen na osam godina zatvora, zbog šverca 36 kilograma kokaina koji je u Španiji zaplijenjen na trgovačkom brodu DC Montrose, na kome je bio upravitelj stroja.

Osim njega, u istoj međunarodnoj policijskoj akciji Big bang, tada su uhapšeni i Martinovićev sin Tomislav i Kotoranin Igor Božović.

U akciji razbijanja međunarodnog lanca šverca narkotika, tada su u koordinaciji sa Američkom agencijom za borbu protiv droge (DEA) i španskom policijom, učestvovale crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, kao i srpska policija.

Mlađi Martinović je zbog toga osuđen na tri, a Božović na pet godina zatvora.

Jovović: Tužilaštvo da hitno procesuira procesuira bahatog kriminalca 

Glavni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović kazao da je zahtijeva od tužilaštva da hitno procesuira procesuira  bahatog kriminalca koji je agitovao za DPS.

“Zahtijevam od državnog tužilaštva da hitno procesuira ovoga bahatog kriminalca, bez obzira sto agituje za DPS, i misli da je zato zaštićen. Zahtijevam i da zatraži najstrožiju zakonsku kaznu i tako pokaže da je prošlo vrijeme da novinari  koji rade profesionalno i njihove porodice budu ugrožavani samo zbog toga. Naravno da se podrazumijeva da je već procesuiran zbog besprizornog incidenta na biračkom mjestu”, rekao je  Jovović.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije