11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinari renomiranih medija iz Njemačke u posjeti Budvi i Boki

Novinari u posjeti CG

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, hotelskog kompleksa Aman Sveti Stefan, nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, kompanije Porto Montenegro i lokalnih turističkih organizacija Budve i Kotora u Crnoj Gori u periodu od 20-23. septembra borave predstavnici najprestižnijih štampanih medija iz Njemačke.

Riječ je o novinarima dnevnih novina i lifestyle magazina „Freizeit Kurir“, „Reise- aktuell“, „Wiernien“,„Drehmoment Profil“ koji borave u hotelu Aman Sveti Stefan. Pored ponude ovog luksuzog rizorta, imaće priliku da se upoznaju sa nekim od najatraktivnijih turističkih lokaliteta.

Programom posjete predviđen je obilazak Budve kao i posjeta manstiru Duljevo, gdje će monahinje manastira novinarima predstaviti tradicionalni način prozvodnje sapuna i ulja koja se koriste u spa centru rizorta Aman Sveti Stefan. Osim Budve, planirana je posjeta Tivtu i nautičkom naselju Porto Montenegro gdje će biti organizovana vožnja luksuznim brodom duž Bokokotorskog zaliva. Takođe, tokom posjete novinari će obići Kotor i Perast.

„Kronen Zeitung“, je jedna od najtiražnijih dnevnih novina u Njemačkoj sa štampom od preko 1 milion primjeraka i sa više od 2,8 miliona čitalaca. Specijalzovani magazin „Wienerin“ najčitaniji je ženski lifestyle magazin sa skoro 500 000 čitalaca, dok Reise- aktuell“, „Drehmoment Profil, „Freizeit Kurir“ imaju preko 1 milion čitalaca.

Cilj ove posjete je da se na njemačkom tržištu Crna Gora promoviše kao interesantna destinacija za odmor u 2018. godini, posebno imajući u vidu planirane dodatne avio linije iz njemačkih gradova Minhena, Lajpciga Diselforfa ka Crnoj Gori za sledeću turističku sezonu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Izvor:rtv budva

Najčitanije