16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinari iz Srbije oduševljeni ponudom hercegnovske rivijere

Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i ambasade Crne Gore u Beogradu, organizovala je studijsku posjetu novinara iz Srbije, u periodu od 01. – 04. jula.

Program studijske posjete kreiran je tako da se pokažu sve prednosti i jedinstvenost Herceg Novog kao turističke destinacije: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, more i plaže, zaleđe, sportski i kulturno-zabavni program.

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije (Pink, Prva, B92, Studio B, Kurir, Blic, Alo, Columbo, Tanjug i Biz life), koji su pokazali veliko interesovanje za upoznavanje sa novim segmentima turističke ponude.

Program posjete uključivao je posjetu poluostrvu Luštica, hercegnovskom zaleđu, manastiru Savina, vinariji Savina, te kulturno-zabavnim i sportskim sadržajima. Posjeta je organizovana uz podršku porodice Moric, gastro village resorta „Klinci“, porodice Silkimić, kao i Gradske kafane.

Prvog dana posjete dobri luštički domaćini su se potrudili da na najbolji način dočaraju kulturno istorijsko nasljeđe Luštice, upoznaju goste sa načinom uzgoja i branja maslina, kao i načinom organske proizvodnje maslinovog ulja. U nastavku obilaska novinari su boravili u gastro village resortu „Klinci“ – prvom difuznom hotelu u Crnoj Gori, a u večernjim satima su prisustvovali organizovanom sportskom nadmetanju „City games“. Drugog dana predstavnici medija iz Srbije upoznali su se sa dijelom hercegnovskog zaleđa kroz posjetu selu Žlijebi, koje predstavlja pravi primjer očuvane cjeline sa graditeljskim naslijeđem i prepoznatljivim krovovima od kamenih ploča. Obilazak je nastavljen posjetom manastiru Savina, gdje je otac Makarije sve prisutne pričom proveo kroz vjekove istorije ovog vjerskog zdanja, pokazujući im u riznici manastira najveće relikvije. Nakon posjete manastiru, grupa je obišla vinograde vinarije Savina i degustirala domaće vino. U večernjim satima prisustvovali su opersko baletskom performansu „Lo Spettacolo“ na tvrđavi Forte Mare.

TO Herceg Novi ugostila novinare iz Srbije
TO Herceg Novi ugostila novinare iz Srbije

Cilj ove studijske posjete je bio da se srpski novinari upoznaju sa prirodnim ljepotama Herceg Novog i zaleđa, kvalitetom turističke ponude, razvojnim projektima, ali i sa gostoprimstvom domaćeg stanovništva prema onima koji u sve većem broju biraju Crnu Goru i Herceg Novi za svoju destinaciju za odmor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije