Novi Vatrogasni dom – na pogrešnom mjestu ?

Tivani kreću u gradju novog objekta za smještaj Službe zaštite i spašavanja vrijednog 400.000 eura

dio pripadnika Sluzbe zastite Tivat_resize

Opština Tivat potisala je ugovor vrijedan skoro 400 hiljada eura o izgradji novog savremenog objekta za smještaj Službe zaštite i spašavanja, a koji će se graditi u Mrčevcu, na placu preko puta trafo stanice Gradiošnica.

Ugovor je potpisan sa konzorcijumom koji čine firme podgoričke „MG Invest“, „Geoprojekt Perišić“, „Arhi projekt“ i „ETG grupa“, a vrijednost posla je 399.531 euro sa uračunatim PDV-om. Rok za izvođenje radova je 100 dana od datuma potpisivanja ugovora.

Opština je sa konzorcijumom koga čine takođe podgoričke firme „Civil engineer“ , „Tekton Group“, „Đokić Group“ i „Nova energija“, potpisala 6.670 eura vrijedan ugovor za pružanje usluga stručnog nadzora nad predstojećom izgradnjom objekta za potrebe Službe zaštite.

„Gradnja objekta počeće u naredna dva do tri dana kada ćemo izvođala uvesti u posao.“-potvrdio je juče dirtektor Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat, Peđa Obradović.

Novi Vatrogasni dom u Mrčevcu imaće nešto preko 1.000 kvadratnih metara korisne površine. Pored osam garaža za vatrogasna vozila od kojih će četiri biti potpuno zatvorene sa ugrađenim instalacijama za napajanje vozila električnom energijom i komprimovanim vazduhom, novi objekat imaće i smještajne prostorije za boravak vatrogasaca, skladište, radionice i druge neophodne sadržaje.dio vozila Sluzbe zastite Tivat_resize

U njega će se na proljeće preseliti kompletna opštinska Služba zaštite i spašavanja koja sada koristti neuslovni mali objekat na Pakovu gdje su njihovi skupi i sofisticirani vatrogasni kamioni u čiju je nabavku Opština prije par godina investirala oko 2 miliona eura, parkirani na ulici i izloženi lošim vremenskim prilikama.

Ipak, izbor lokacije novog Vatrogasnog doma u Mrčevcu, nije zadovoljio struku pa su inžnjeri za zaštitu od požđara i havarija već izrazili velike rezerve prema takvom riješenju zato što će vatrogasci sada biti dislocirani van centra grada i udaljeni od najvećeg i najgušće naseljenog tivatskog naselja Seljanovo, što može biti veliki problem za pravovremenu intervenciju, pogotovo ljeti kada na Jadranskoj magistrali kroz Tivat vladaju velike gužve.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.