13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi rok za završetak radova na Zavali – 15.jun

Zavala
Zavala

Radovi na spajanju dva bulevara neće biti završeni do 1. već do 15. juna, ovu informaciju potvrdio je direktor direkcije za saobraćaj Savo Parača.

Neki od razloga, zbog kojih se kasni sa radovima su, izmještanje elektro i vodovodne mreže kao i postavljanje javne rasvjete.

Parača je kazao da rok koji je dat do 15. juna neće biti pomjeran.

Gradjevinski materijal koji se nalazi ispod magistrale biće uklonjen, dodao je Parača.

On je dodao da izvodjenje radova na bulevaru ne uzrokuje obustavu saobraćaja, ipak, svakodnevna slika pokazuje drugačije.

Na naše pitanje i konstataciju da do zastoja dolazi svakodnevno Parača je kazao da do zastoja ne dolazi već da se saobraćaj odvija usporenije što je bio slučaj, dodaje, decenijama unazad.

Apsolutno niko ne spori da smo otežan saobraćaj na ulazu u Budvu imali svakog ljeta, medjutim, zadatak ovog značajnog projekta je da to stanje promijeni. Ipak, čini se da Parača ovamo ne dolazi često, pošto zastoja u saobraćaju ima svakodnevno.

Prvi čovjek opštine Budva dr Srdja Popović je kazao da nije srećan zbog toga što je rok za završetak radova pomjeren te moli sugradjane za strpljenje. Kako je kazao, radovi su u završnoj fazi te da je krajnji rezultat važan a to je novi bulevar u Budvi. Pored Parače, kod njega u kabinetu danas su bili i predstavnici gradskog vodovoda, komunalnog preduzeća, elektroprivrede, tu su bili i predstavnici sekretarijata za investicije i sekretarijata za privredu i finansije.

Ono što je dobro za Budvu moramo podržati, strpljenja mora biti, ipak metropola turizma će nakon završetka radova na spajanju dva bulevara disati lakše, dok će slika koja odlazi sa turistima biti znatno pozitivnija i ljepša. Vjerujemo da od 15. juna gradjevinskih mašina na Zavali neće biti.

Izvor:rtv budva

Najčitanije