13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi rizorti u zaleđu Herceg-Novog?

Sa prezentacije
Sa prezentacije

Predstavnici kompanije „SLK“, u čijem vlasništvu su hotel „Slon“ u Ljubljani, „Lovec“ i „Kompas“ na Bledu, predstavili su danas, rukovodstvu Opštine Herceg Novi na čelu sa predsjednicom Natašom Aćimović, projekte-master planove za buduće lokacije „Zirine Gardens“ i „Podi Vistas“ u zaleđu Herceg – Novog.

Prema planovima, oba rizorta bi zauzimala oko 19 hektara zajedno – Zirine 14, a lokacija na Podima oko pet hektara. Nalazili bi se na visini izmedju 160 i 300 metara nadmorske visine, iznad Mojdeškog puta i u blizini Mištice, kod raskrsnice puteva za Trebinje i Trebjesin. Ukupni kapacitet predviđen je za 800 korisnika, uz brojne prateće sadržaje, uključujući ugostiteljske objekte i depandanse, dok je dio planiran za ekskluzivne vile i apartmane. Hotelski objekti sa pet zvjezdica bi imali od 30 do 50 soba.

Prezentaciju su održali hercegnovski arhitekta Veljko Radulović i zamjenik izvršnog direktora „SLK“ Željko Vrhovac. Iz Opštine, kao i iz Sekretarijata za prostorno planiranje, izražena je spremnost da se pruži puna podrška kako bi se stvorili uslovi za realizaciju projekata.

Najčitanije