13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi neuobičajeni vodič „Super Monte”

SuperMonte-Invite
SuperMonte-Invite

Promocija novog vodiča kroz Crnu Goru “Super Monte” biće ordžana u radnji Supermarket u Porto Montenegru u Tivtu u petak, 03.jula u 20.30 sati, a na partiju će uz dobru muziku i zanimljive koktele, biti prisutni urednici i autori ovog vodiča.

“Super Monte” predstavlja neuobičajen vodič kroz Crnu Goru, a namijenjen je onima koji svoja putovanja ne doživljavaju kompletnim obilaskom isključivo popularnih turističkih destinacija, već žele da otkriju više, osjete lokalnu kulturu, upoznaju se sa stanovništvom i na taj ničin vide Crnu Goru kroz drugačiju perspektivu. Pored popularnih mjesta koja su obavezne destinacije pri obilasku Crne Gore, vodič je ‘začinjen’ mnoštvom preporuka od strane dobro upućenog lokalnog stanovništva, ali i iskustvima stranaca koji Crnu Goru nazivaju svojim domom. Onima koji ga koriste, učiniće se kao da od najvišeg vrha Durmitora do pješčanih plaza Ade Bojane imaju dobro upućenog vodiča koji im jednostavnim jezikom, uz simpatične anegdote, pomaže da Crnu Goru dožive na nezaboravan način.”- saopšteno je juče tim povodom iz Porto Montenegra.

Vodič, ili popularno nazvan priručnik, nastao je po ideji i realizaciji Irine Simin i Slavka Markovića ispred konceptualne radnje “Supermarket Montenegro”, koji su prethodnih godina imali privilegiju da im Crnu Goru otkriju lokalci. Autori su kroz ovaj projekat željeli da prenesu svoja iskustva svim budućim posjetiocima Crne Gore.

“Slikovita obala i visoke planine tik uz more samo su jedna od ljepota koje čine Crnu Goru specijalnom. Naš cilj bio je da pokažemo da Crna Gora pruža daleko više od onoga što se nudi u tradicionalnim vodičima. Nacionalni parkovi, porodični restorani, vinarije, festivali, odličan noćni život i srdačni domaćini su samo neki od elemenata koje smo pokušali da predstavimo kroz vodič.”- rekao je Slavko Marković.

“Super Monte” podijeljen je u 9 regija, od kojih svaka omogućava boravak u zemlji od jednog do nedjelju dana. Na kraju vodiča nalazi se specijalna cjelina namijenjena oblilasku Crne Gore čamcem ili brodom, sa kompletnim predlozima putanje i mjesta koja posjetilac ne bi smio da propusti.

“Kroz Super Monte umjesto jedne, vi praktično putujete kroz deset Crnih Gora. Svaka oblast je u potpunosti nezavisna i upotpunjena predlozima koji posjetiocu omogućavaju da je dožive kao jedinstvenu cjelinu i uvijek budu u pravom trenutku na pravom mjestu”.-objasnila je Irina Simin.

Iako prva edicija vodiča sadrži 72 strane sa predlozima, autori projekta smatraju da postoji mnogo mjesta koja će se u nekoj od narednih godina naći u “Super Monte” vodiču. Selekcija je odabrana po ličnim preporukama i preporukama koje su autori dobijali od prijatelja u Crnoj Gori tokom prethodnih godina.

“Nadamo se da će naš vodič posjetiocima Crne Gore ostaviti trag u srcu kao što je to bio slučaj kod nas i da će im Crna Gora uvijek biti na spisku mjesta na koje se rado vraćaju.”-dodaju Slavko I Irina.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije