15 C
Kotor

Slušaj online radio

„Novembarski dani kulture“ – predstave, književne večeri koncerti …

Tivat - foto Boka News
Tivat – foto Boka News

Centar za kulturu Tivat objavio je program „Novembarskih dana kulture“ –manifestacije koja se tradicionalno priređuje u povodu Dana Opštine Tivat – 21. novembra.

„Novembarske dane“ je inače, već u utorak veče otvorila izložba slika Tinde Bulatović, umjetnice iz Herceg Novog, pod nazivom „Boka i njene legende“, a do kraja mjeseca biće prirešđn još niz kulturnih dešavanja – od pozorišnih predstava, preko književnih večeri do koncerata i izložbi umjetničkih i dokumentarnih fotografija.

Tako će Tivćani narednih dana biti u prilici da pogledaju predstavu „Tre sorele“ u koproduciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, komad „Vjera iznenada“ Pozorišta „Kolarin“ iz Dubrovnika, predstavu „Koštana“ u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, CNP-ovu predstavu  „Gorski vijenac“ i komad „Balkanska carica“.

Tivatski umjetnički fotograf Darko Vrcan imaće izložbu svojih putopisnih i umjetničkih fotografija pod nazivom „Od Boke do Afrike“, izložbe svojih likovnih i vajarskih radova prirediće učenici tivatskih škola, a KUD „Boka“ imaće izložbu dokumentarnih fotografija o svom osnivanju i radu jer taj folklorni ansambl slavi 40-tu godišnjicu.

Koncerte će održati Crnogorski simfonijski orkestar i klapa „Vazda mladi“, a biće priređeno i likovno-poetsko veče pod nazivom „Neraskidive niti“ na kome će nastupiti Đuro Latković, Ana Krstović–Tolić i  Antonija Tolić.

Poznati tivatski novinar i puiblicista Mašo Čekić promovisaće svoju knjigu zapisa o istoriji Tivta i Boke pod nazivom „Antiki fagot“, dok je Matica Boke pripremila reprezentativnu knjigu „Bokeljski piloti – Tivat bastion vazduhoplovstva“, autora Vukosava Balevića.

Inače, tokom novembra pozorišni ansambl Centra za kulturu Tivat sa svojim predstavama „Flomena Marturano“ i „Koštana“, gostovaće u Podgorici, Herceg Novom, Nikšiću i Novom Sadu.

Najčitanije