16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novembarska nagrada Tivta, Blaženki Vučurović i Crnogorskom bućarskom savezu

Opština Tivat

Najveće Opštinsko priznanje grada Tivta, Novembarska nagrada pripašće u kategoriji pojedinci Blaženki Vučurović a

u kategoriji kolektivi Crnogorskom bućarskom savezu odllučio je žiri za dodjelu nagrada, prenosi Pobjeda.

Žiri će zvaničnu odluku sa obrazloženjem saopštiti narednih dana, ali se sa sigurnošću može reći da je Blaženka Vučurović nagrađena za dugogodišnji predan, humanitarni rad na čelu „Organizacije žena Tivta“, za pokretanje, zajedno sa Mašom Čekićem, i uspješno trajanje grastro manifestacije „Žućenica fest“, ali i da nije zaboravljen njen rad u prosvjeti i lokalnom Radio Tivtu.

Crnogorski bućarski savez, na čijem je čelu Krsto Bošković, može se pohvaliti, vjerovatno kao jedini u crnogorskoj sportskoj porodici, da su od osamostaljenja države vrhunski majstori drevne igre: Miroslav Petković, Bogdan Đurović i Dejan Stjepčević sa svojim nasljednicima, Franom Petkovićem i Mihailom Đurovićem, osvojili preko dvadeset medalja u seniorskoj i juniorskoj konurenciji na svjetskim i evropskim prvenstvima. Na tu bogatu nisku trofeja prošle godine je utkan još jedan biser, prva, bronzanog sjaja, medalja za žensko bućanje, koju je na prvenstvu Evrope osvojila Diana Sindik.

Pored Novembarske, žiri je dodijelio i Nagradu Tivta, koja je pripala Muzičkoj školi, ali je odlučeno da niko nije zavrijedio Javno priznanje.

Najveća opštinska priznanja dodjeljuje se svake pete godine, a o ovogodišnjim je odlučivao žiri u kome su bili Jovanka Vujačić (predsjednica), Krsto Petrović, Marko Petričević, Renata Tasić, Ljuban Popadić, Maja Pasković i Ana Matijević.

Žiri je glasao tajno, a sve odluke, kako se nezvanično saznaje donijete su većinom glasova.

Laureati će nagrade primiti na svečanoj sjednici Skupštine Opštine Tivat 21. novembra.

Najčitanije