Novembarska nagrada grada Kotora dr Ivanu Iliću i posthumno Ladislavu Vukoviću

Dr Ilić novčani dio nagrade 21.Novembar poklonio Udruženju paraplegičara Kotor

Kotor dodjela Nagrade „21. Novembar”

Na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Kotor najviše gradsko priznanje, nagrada „21. Novembar” uručena je  primarijusu dr Ivanu Iliću za izuzetne rezultate koje je ostvario u misiji ljekara a posebno za  razvoj Opšte bolnice Kotor kao njenom direktoru i posthumno kapetanu duge plovidbe Ladislavu Ladu Vukoviću za višegodišnji doprinos pomorskoj privredi i posebno pomorskoj tradiciji Kotora i Boke.

Nagaradu u ime porodice Vuković primio je Ladov sin koji se kazao da “nagrada vraća vjeru da nisu bili uzaludni doprinosi koje je moj otac donosio našem pomorstvu”.

Kotor – Nagrada „21. Novembar” foto Boka News

„Vjerovato ste svi vi kao i ja više puta u životu našli na raskrsnici gdje ćete i što raditi. Mene je uvjek neka nevidljiva sila vukla da ostanem, živim, radim i doprinosim u mom Kotoru. Nastojao sam u svom dosadašnjem životnom vijeku i praksi da radim najbolje što znam i umijem. Mislim da sam u tome uspio, a jedna od satisfakcija je sigurno ova najviša nagrada grada Kotora“ – kazao je dr Ivan Ilić.

U svom obraćanju dr Ilić je istakao da zaposleni u Opštoj bolnici u Kotoru rade jedan kolektivni i vrlo odgovoran posao.

Nagrada „21. Novembar” – dr Ivan Ilić foto Boka News

„Radimo to na svjetskom nivou primjenjujući najsavremenije tehnike i postupke posebno u hirurgiji. Možda to nije dovoljno medijski prisutno, ali najbolja reklama za nas su zadovoljni pacijenti. Ono našto bi skrenuo pažnju skupu je da ovaj grad, ova turistička regija i Crna Gora zaslužuje da radimo u daleko boljim uslovima., ali to je priča za neku drugu priliku. I nadam se da će se relalizovati, možda ne u mom radnom vijeku ali za mlađe koji dolaze biće korisno.

Nagrada „21. Novembar” – dr Ivan Ilić foto Boka News

Kao društveno odgovorna osoba odlučio sam da novčana sredstva koja sam dobio ovom nagradom poklonim Udruženju paraplegičara Kotor  koji će to iskoristiti na najbolji mogući način – kazao je dr Ivan Ilić.

2 Komentari

  1. Svaka čast i čest velikom čovjeku i pravom Bokelju Ivanu Iliću.Pravi primjer po prijedlogu ko ga je predložio da se vrijeme mjenja u pravcu realnosti i potvrde vrijednosti.A doktor Ivan je vrijednost Boke i Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.