Nova turistička i saobraćajna signalizacija do kraja godine

Turistička signalizacija u Herceg Novom, primjer iz projekta

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završava izradu projekta turističke saobraćajne signalizacije na području cjelokupne opštine Herceg Novi.

U okviru projekta obrađeno je preko 200 lokacija na kojima ce biti postavljena turističko – informativna signalizacija. Na osnovu tendera koji je raspisala Turistička organizacija Herceg Novog u planu je da do kraja godine turistička signalizacija bude postavljena na predviđenim lokacijama.

Natpisi na tablama biće izrađeni od najkvalitetnije uvozne folije, a svaki natpis posebno plastificiran specijalnom folijom koja spriječava izblijeđivanje slova djelovanjem UV zraka i štiti od atmosferskih uticaja.

Planira se i postavljanje turističko – informativnih tabli na Šetalištu. Riječ je o signalizaciji koja će, uz opšte informacije dostupne na tablama, biti opremljena QR kodovima. Zahvaljujući tome svi posjetioci će skeniranjem kodova putem svojih uređaja (mobilnih telefona, tablet računara) na jednostavan način dobiti detaljnije podatke o lokacijama koje žele posjetiti.

Iz Agencije napominju da završetkom projekta saobraćajne turističke signalizacije naš grad dobija digitalnu kartu na kojoj će biti prikazane pozicije svakog znaka i njegova sadržina. Ovo će olakšati buduće planiranje i održavanje cijelog sistema koji je veoma važan činilac turističke ponude, a Herceg Novi pozicionirati kao jedan od rijetkih gradova u regionu sa ovakvim sistemom.

U planu rada Agencije je i izrada studije javnog gradskog saobraćaja u opštini, koja će pored već urađene studije o potrebama za parking prostorom, biti osnov za prilagođavanje javnog prevoza potrebama stanovništva. U okviru studije biće obrađena sva naselja, bez obzira da li trenutno kroz njih prolaze ili ne prolaze linije javnog gradskog saobraćaja, kao i utvrđene mogućnosti za uvođenje novih linija.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.