17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova prognoza neće obradovati ljubitelje toplog vremena

Boka Kotorska - vrijeme jutro
Boka Kotorska

Iako će se anticiklona nad nama sljedećih dana sve više narušavati, a fronta sa sjeverozapada Evrope nam se sasvim približiti, narednih nekoliko dana nas očekuje još uvjek toplo vrijeme.

Sljedeće sedmice sinoptička situacija nad Evropom gotovo će se u potpunosti promijeniti u odnosu na aktualnu, počet će pristizati znatno hladniji kontinentalni vazduh, a sve hladnije bit će prema kraju sljedeće sedmice.

Iz dana u dan će i jutarnja i dnevna temperatura biti u laganom padu. Pogotovo će dani biti prohladni jer će puhati umjeren vjetar sjevernih smjerova koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće.

Nedjelja:
Umjereno do pretežno oblačno, mjestimično povremena kiša, a poslijepodne i tokom noći na jugu je ponegdje moguć i pljusak sa grmljavinom. Vjetar južni i jugozapadni, slab do umjeren, na sjeveru pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 17, najviša dnevna od 15 do 25 stepeni.

Ponedjeljak:
Promjenljivo oblačno, na jugu sunčani intervali i uglavnom suvo, a u sjevernim predjelima ponegdje slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, pretežno sjeverni i zapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 18, najviša dnevna od 17 do 26 stepeni.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije