4 C
Kotor

Slušaj online radio

Norveška donacija za Herceg Novi: Kamion i uniforme preduzeću „Čistoća“

Norveška donacija

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković danas je preuzeo ključeve specijalnog vozila za prikupljanje i odvoz otpada i unforme koji  su  donacija norveškog komunalnog preduzeća „Isak D. Westgaard AS“ Herceg Novom. Ključeve vozila Jankoviću je uručio direktor ove kompanije Øystein Lie.

Vozilo i radne uniforme, koji su osma donacija prijatelja iz Norveške našem gradu, koristiće preduzeće Čistoća.

Ovim povodom u našem gradu tokom cijele nedelje boravi delegacija 18 predstavnika iz sedam norveških preduzeća, koju predvodi počasni građanin Herceg Novog Per Jarle Eriksen.

Norveška donacija

Potpredsjednik Janković zahvalio se norveškom narodu na dugogodišnjoj i izuzetno vrijednoj pomoći u tehničkom opremanju i stalnom unapređenju rada hercegnovske „Čistoće“. Kako je kazao, doživljava posjetu norveške delegacije i ovu donaciju kao još jedan dokaz velikog prijateljstva norveškog i crnogorskog naroda.

Predstavnik norveške delegacije Per Jarle Eriksen istakao je da za njih velika radost što su u Herceg Novom, kao i to da vide napredak koji je postignut u radu preduzeća „Čistoća“ i da se sva oprema koju su donirali koristi na najbolji mogući način. Objasnio je da se ovog puta radi o specijalnom polovnom vozilu, koje je odlično očuvano. On se zahvalio se preduzeću „Čistoća“ i Opštini Herceg Novi na gostoprimstvu i prijateljstvu i istakao da će se dobra saradnja nastaviti.

Najčitanije