16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Noćna trka – LAZURE novska sky trali liga

Novska sky MINI trail liga

Poslije mjesec dana odmora za subotu 13.01. spremamo pravi spektakl u okviru LAZURE novske sky MINI trali lige, poručuju organizatori.

Na redu je 4. Kolo Radoštačko Sedlo NIGHT Mini Vertical po uzoru na jednu od najpopularnijih trka ovoga tipa na svijetu. U organizaciji su opet tu Orjen Outdoor i AK Niskogorci, podršku LAZURE Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj ORJENA a tu je i prijatelji trke Suplement store Montenegro koji su opet za najbolje spremili male poklončiće.

Za 3. kolo je planirana trka Radoštačko Sedlo NIGHT Mini Vertical, kao novi format ove sezone noćni MINI verikal. Trka će se održati u subotu 13.01. u 19:00 časova a prijave ćemo vršiti do 17:30 časova kod Lovačke kućice na Žljebskoj lastvi (ispod azila za pse). Staza je dugačka 1,2 km / 350 m D+ (metara ukupnog uspona).

Kao što smo u startu napomenuli nadamo se da će ova trka biti pravi spektakl jer planiramo da start tkkačima damo, pored već tradicionalnog lupanjem u zvono i sa vatrometom koji će biti ispaljen sa Radoštačkog sedla, a ujedno vatromet sa istog mjesta označiće i dolazak prvoplasiranog takmičara u cilj. Radoštačko sedlo je lokacija vidljiva sa više pozicija iz Igala, Škvera, Belaviste, Meljina, Zelenike….. Tako da će biti prava atrakcija i za sve novljane kao i goste našeg grada. Ono što će ovu trku učiniti specijalnom i za fotografe je lanac čeonih lampi koje će se protezati stazom, i pružati jedinstvenu priliku za fenomenalne fotografije.

Sky MINI trail liga

Start je na Žljebskoj lastvi kod vode i odmah kreće okomito markiranom stazom ka Radištračkom sedlu. Nakon 300 metara dužine staze nailazite na asfaltni put na kome treba obratiti pažnju na vozila. Put se samo nakratko prelazi i ulazi opet u markiranu planinarsku stazu do CILJA na Radoštačkom sedlu. Staza će biti označena fluorescentnim markacijama i zastavicama, a u prvom dijelu će biti i svijeće u staklenim teglama koje će davati takođe poseban ugođaj na stazi. Na CILJU vas čeka okrepa u vidu vode, banana i čokoladica. Povratak je istom stazom a nakon trke planiramo da nastavimo druženje u Lovačkoj kući uz kuvano vino koje ćemo da pripremamo za sve takmičare, uz veliku zahvalnost LU “ORJEN” koji su nam ustupili kućicu.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

OBAVEZNE PRIJAVE: https://goo.gl/forms/zmGytCHyfVXs0LLE2

Najčitanije