18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Noć špiljskih životinja

„Noć špiljskih životinja“ održat će se u nedjelju 30. novembra od 16 do 21 sati u prostoru Akvarija u Tvrđavi sv. Ivana – Dubrovnik. Organizator je  Hrvatsko planinarsko društvo Dubrovnik, koji pozivaju crnogorske planinare i ljubitelje prirode, da prisustvuju interesatnmom događaju.

Svi zainteresirani moći će se upoznati s glavnim obilježjima i vrijednostima podzemnih ekosustava, važnostima zaštite i očuvanja podzemnih staništa i faune te, općenito, prirodnim vrijednostima i bioraznolikosti Hrvatske.

Na događanju će posjetioci imati priliku poslušati predavanje o špiljama i jamama i njihovoj fauni, pogledati kratke filmove o podzemnoj fauni, pod mikroskopom proučiti preparate špiljskih životinja, upoznati se s opremom speleologa i biospeleologa te tehnikama istraživanja špilja i jama.

Manifestacija je dio projekta „Život ispod Grada – najbogatiji špiljski ekosustav na svijetu“ sufinanciranog od grada Dubrovnika kojeg provodi Hrvatsko biospeleološko društvo  na području Dubrovnika u suradnji s Institutom za more i priobalje.

.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije