13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Njemci pokazali veliki interes za ljetovanje u Crnoj Gori

Berlin

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja ponudu budvanske rivijere na 51. Međunarodnom sajmu turizma “ITB” u Berlinu, koji se održava od 08. do 12. marta.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju, pored Turističke organizacije opštine Budva, lokalne turističke organizacije Bara, Herceg Novog, Kotora, Podgorice, Tivta i Ulcinja, hotelske kompanije „Beppler & Jacobson Montenegro“, HG „Budvanska Rivijera“ i HG „Montenegro Stars“, hoteli „The Queen of Montenegro“, „CentreVille Hotel & Experiences“, „Regent Porto Montenegro“, kao i „Lipska pećina“, JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“ i nacionalni avioprevoznik „Montenegro Airlines“.

Svakog dana trajanja sajma, posjetioci će imati prilikuda kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Budve.

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema istraživanjima rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam.

Prema zvaničnim statističkim podacima, Budvu je tokom 2016. godine posjetilo 18.183 turista iz Njemačke, koji su ostvarili 104.305 noćenja.

Ove godine, najposjećenija turistička berza na svijetu, ITB sajam, će prema riječima organizatora okupiti preko 180.000 posjetilaca, od čega je 120.000 profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko 10.000 izlagača iz 187 zemalja, što pokazuje da je riječ o ključnoj berzi za upoznavanje sa novim trendovima i razvojem tržišta, koja predstavlja odličnu priliku za susret poslovnih partnera i ugovaranje poslova.

Najčitanije