3 C
Kotor

Slušaj online radio

Njeguška trpeza za vikend

Njeguška trpeza
Njeguška trpeza

Na Njegušima će u petak i u subotu, 21. i 22. avgust, u sklopu “Ljeta u Prijestonici”, biti održan tradicionalni program “Njeguški vikend”.

Dvodnevna manifestacija imaće niz sadržaja, među kojima su veliki koncert, kao i 11. izdanje „Njeguške trpeze“.

U petak veče, u 20 sati, na Njeguškom trgu biće održan koncert na kojem će nastupiti Alen Islamović i „Kad bi bio bijelo dugme“, te cetinjski sastav „Perper“.

U subotu, u 12 sati, počeće tradicionalna 11. „Njeguška trpeza“. Uz prezentaciju i degustaciju njeguških specijaliteta, u okviru događaja biće upriličen i bogat kulturni program, tokom kojeg će nastupiti pljevaljski tamburaši „Taslidža“, pjevačko društvo „Grbalj“, Udruženje penzionera Tivta pjevačko društvo „Vazda mladi“, KUD „Boka“ iz Tivta, guslar i diplar Stevan Čavor. Takođe, biće promovisano i pjesničko stvaralaštvo Drage Nikoline Kustudić.

Njeguška trpeza
Njeguška trpeza

Tokom “Njeguške trpeze” i ove godine biće dodijeljene plakete za najuređenija dvorišta na Njegušima.

U organizaciji “Njeguškog vikenda” učestvuju Mjesna zajednica “Njeguši”, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

U svijetlu održavanja “Njeguškog vikenda”, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta ove godine dodjeljivaće nagrade autorima najboljih fotografija na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

U takmičenju mogu učestvovati svi korisnici društvenih mreža, koji objave autorsku fotografiju sa hashtagom #njeguska_trpeza_2015.

Njeguši
Njeguši

U konkurenciji će biti sve fotografije vezane za Njeguše – dakle, počev od fotografija napravljenih tokom posjete nekoj od kulturno istorijskih znamenitosti na Njegušima ili nekom od ugostiteljskih i objekata za proizvodnju njeguških specijaliteta, sve do panoramskih fotografija ili pejzaža sa područja Njeguša.

Nagradna igra trajaće do početka “Njeguške trpeze” (subota, 12.00 sati), a nagrade (njeguški pršut, njeguška kobasica, njeguški sir) će biti dodijeljene tokom same manifestacije.

Njeguški vikend
Njeguški vikend

Najčitanije