Niz akcija u sklopu “Evropske nedjelje mobilnosti”

Tivat – foto opština Tivat

Obilježavanje “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu nastavljeno je u utorak poslijepodne velikom biciklističkom turom po Tivtu, u organizaciji Zelenog tima i Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat.

Učesnici manifestacije koji su se okupili na gradskoj rivi Pine, bili su članovi Triatlon klubova iz  Nikšića, Herceg Novog, Kotora i Tivta, djeca iz Omladinskog kluba Tivat, mali košarkaš KK Probasket i više građana. Najstariji učesnik bio je Mirko Radinović.

Učesnici su sa biciklima na gradskoj rivi napravili i simboličnu veliki figuru bicikliste koja je fotografisana dronom iz vazduha, obišli su školski brod Mornarice VCG, jedrenjak “Jadran” i potom se biciklima provozali gradom na relaciji od Pina do crkve Svetog Roka u Donjoj Lastvi i nazad.

Biciklisti

Odigrana je i košarkaška utakmica na terenu u velikom Gradskom parku. Na taj način promovisan je bicikl kao prevozno sredsstvo koje ne zagađuje životnu sredinu a doprinosi smanjenju gužvi i promovisanju zdravih stilova života.

U sklopu obilježavanja “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu, dan ranije organizovan je izlet i posjeta Nacionalnom parku Lovćen za za učenike V4 razreda OŠ “Drago Milović” koji su osvojili nagradu u akciji “Turistički cvijet”, za uređenje malog Gradskog parka. Sa djecom je bila i njihova razredna  starješina, profesorica Nevenka Saveljić, a ispred Opštine i Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, na Lovćenu su bile Tatjana Jelić i Biljana Krivokapić. Pored ostaloga, djeca su mala priliku da se upoznaju sa prirodni ljepotama i odlikama biljnog i životinjskog svijeta u NP Lovćen, kao i da su vodičem pređu pješačku turu dužine oko 2 kilometra na relaciji od vidikovca Vjetreni mlin, pa kroz katun Dolovi, od Ivanovih korita.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.