Ništa nije sveto…

Oskrnavili spomenik

Nepoznati počinilac li počinioci, pod okriljem noći oskrnavili su spomenik narodnim herojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri u velikom Gradskom šparku u Tivtu.

Avers i revers spomenika dvoijci mornaričkioh oficira koji su stradali junačkom smrću u Aprilskom ratu 1941., ispisan je masnom bojom.

Oskrnavili spomenik

Nadležni će očistiti kameni spomenk, ali je i ovaj incident još jedan u nizu koji ukazuje da veliki Gradski park gdje rastu brojne vrijedne biljne vrste i gdje vandali često oštećuju urbani mobilijar i fontanu pred spomenikom Spasiću i Mašeri, valja što prije staviti pod video nadzor.

2 Komentari

  1. Da su djecu ucili u skoli….ko su bili Spasic i Masara…..da su nastavili da ih uce nasoj istoriji……nebi se desavale ove stvari…djeca ne znaju ko su pravi heroji !!!

  2. Slava herojima Spasiću i Mašeri… Po meni treba sačuvat ove bronzane biste sa pločama lako će komunalno oprati grafite. Zašto upozoravam nema crkve đe nijesu nestala zvona po lijepoj našoj Gori. Gospodo moja u Međimurju Varaždin, Čakovec i ostali gradovi imaju na šahtovima bronzane poklopce, pitanje je koliko bi ti poklopci durali (mislim na minute) u Nišiće ,Podgoricu da ostale djelove lijepe naše nespominjemo. Grafiti su nažalost poslijedica urbanog načina izražavanja,u pozitivnom a mnogo više negativnom smislu ima tu poruka nacionalističkih (najviše)a onda sporta,socijale,politike i svega ostaloga što nekome smeta ili ga tišti.Znate li VI GOSPODO da je knjaz Nikola prvi morao čuvati parni valjak (težak 50 setak tona) sa perjanicima (jer nije vjerovao vojnicima) da ne pane u ruke poštenijema Zagarčanima.. E moji dobri SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.