3 C
Kotor

Slušaj online radio

Niske temperature u Tivtu i dalje pričinjavaju probleme

Led na ulaz u zgrade Opštinet Tivat
Led na ulaz u zgrade Opštinet Tivat

Izuzetno niske temperature vazduha kombinovane sa jučerašnjim „tankim“ snijegom koji je zabijelio grad i okolinu, prouzrokovali su nove probleme u Tivtu.

Zbog leda na pisti, aerodrom Tivat jutros nije radio, ali čim se stanje na poletno-sletnoj stazi popravilo, u poslijepodnevnim časovima vazdušna luka počela je da prima avione na redovnim linijama iz i ka Beogradu i Moskvi.

Poledica se stvorila na većini tivatskih ulica i lokalnih saobraćajnica, znog čega su komunalci tokom prethodne noći i juče po njima, ali i po zaleđenim trotoarima, posuli preko 30 kubika rizle.

Smrznuti trotoari u Tivtu
Smrznuti trotoari u Tivtu

Zbog poledice se već dva dana teško ulazi u zgradu Opštine Tivat jer se na ionako skliskom mermernom pločniku na ulazu u zgradu, stvorila debela ledena kora od vode iz nespretno postavljenih oluka koji se izlivaju direkno na trotoar pred zgradom lokalne uprave. Zbog lošeg funkcionisanja sistema za zagrijavanje zgrade Opštine, jučerašnja redovna sjednica lokalnog parlamenta održana je u prizemlju u zagrijanoj multimedijalnoj, umjesto u hladnoj skupštinskoj sali na trećem spratu zgrade.

Sa posljednicama ekstremno hladnog vremena već danima se nose i tehničke ekipe tivatskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ koje su do sada zamijenile  čak 417 zamrznutih i havarisanih vodomjera, što se ne pamti u istoriji te firme koja je do sada tokom  zime obično zbog posljedica smrzavanja mijenjala tek po 2-3 vodomjera. Pored toga, ekipe Vodovoda uklonile su i dvadesetak drugih kvarova na distrubutivnoj mreži, a radnici Vodovoda stalno su na usluzi građanima koji zovu na dežurni teefon tog preduzeća prijavljujući kvarove  na svojim priključcima.

Najčitanije