16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ni za tri mjeseca nisu došli do izvođača radova za izgradnju novog vodovoda prema Krtolima

Sa krpljenja jedne od havarija na problematicnom vodovodu za Krtole

Nakon što je Državna komisiann za kontrolu postupka javnih nabavki odbila žalbu koju je na tendersku doumentaciju izjavila beogradska firma “Eco Power Energy Efficiency”, Opština Tivat juče je nastavila postupak izbora izvođača radova na izgradnji novog vodovoda na potezu kotorska raskrnica-Solila.

Taj tender vrijedan 780 hiljada eura raspisan je prije skoro tri mjeseca, ali do danas nije završen zbog žalbi potencijalnih ponuđača i traženja dopuna i pojašnjenja tenderske dokumentacije. Novi rok za predaju ponuda je 21.avgust.

Inače, tenderom je predviđeno da se postojeći cjevovod promjera 400 milimetara koji je izgrađen prije samo 7 godina, ali je u međuvremenu pucao više od 60 puta, potpuno demontira i zamijeni novim cijevima od duktila koje trpe veći pristisak u mreži. Novi cjevovod opet će se postaviti u jednoj od kolovoznih traka lokalnog puta Tivat-Radovići, u dužini od oko 2.300 metara. Posao podrazumijeva i radove na stabilizaciji terena u koji će se postavljati novi cjevovod jer je riječ o močvarnom zemljištu punom podzemnih voda. Novi vodovod gradiće se po projektu barske kompanije „Virmont“ koga kao odgovorni projektant, potpisuje Vojo Rajković.

Rok za završetak posla je 75 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem, a kako sada stvari stoje u najboljem slučaju radovi na novom vodovodu za Krtole počeće sredinom jeseni.

Iako je u izgradnju ovog vodovoda 2010., Opština Tivat već jednom uložila oko 700 hiljada eura, a u popravke brojnih havaaija koje su na njemu uslijedile dodatnih još preko 300 hiljada eura, niko u lancu lokalna uprava-izvođač-nadzor nije snosio bilo kakvu odgovornostt zbog nekvalitetnog obavljenog posla i štete pričinjene gradskoj kasi i mještanima Krtola koji zbog pucanja cijevi često ostajali bez vode. Posljednja havarija i pucanje cijevi na ovom vodovodu  desila se prije desetak dana kada je zbog nje najveći dio Krtola skoro cijeli dan bio bez vode.

Izvor:S.L

Najčitanije