Nesvakidašnji događaj – u Petrovcu 300 rimskih novčića bačeno u more

Nesvakidašnji događaj

Petrovac - foto Vuk Lajović
Petrovac – foto Vuk Lajović

Podmorje Petrovca od danas bogatije za nesvakidašnje blago – 300 rimskih novčića koje su turisti i posjetioci bacili u more.

Nesvakidašnju narodnu feštu “Vraćanje blaga moru” organizovao je ruski kolekcionar Vladimir Jevgenič Jumašev u saradnji sa lokalnom NVO “Turistička ambasada”.

U 30 flaša po deset rimskih novčića podijeljeno je turistima i mještanima koji su bacali novčiće, velike vrijednosti u more, prenose Vijesti on line.

Petrovac - foto Vuk Lajović
Petrovac – foto Vuk Lajović

Ne skrivajući zadovoljstvo, Jumašev je kazao da je feštu organizovao kako bi Petrovac učinio turistički još atraktivnijim.

Ovaj Moskovljanin je tokom prošle godine u dva navrata organizovao bacanje blaga u more, tokom kojih je gotovo hiljadu rimskih novčića završilo u podmorju uz samu plažu.

To je bio razlog da se organizuje posebna fešta.

Petrovac - foto Vuk Lajović
Petrovac – foto Vuk Lajović

Nakon bacanja novčića organizovana je fešta u restoranu “Katič”.

Predsjednik NVO Žarko Jokanović ponovo je pozvao državu da podmorje Petrovca učini još atraktivnijim, da neki od vojnih nefunkcionalnih brodova potopi u akvatorijumu, kako bi obnovili uništeni biodiverzitet i napravili turističku atrakciju.

Petrovac - foto Vuk Lajović
Petrovac – foto Vuk Lajović

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.