10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nesvakidašnja humanitarna akcija – “Red Nose Day”

Sa Red Nose Day-a
Sa Red Nose Day-a

Britanska internacionalna škola „Arcadia Academy“ iz Tivta priredila je danas na Trgu magnolija u centru grada, nesvakidašnju humanitarnu akciju pod nazivim „Red Nose Day“ (Dan crvenog nosa).

Učenici i profesori ove škole porganizovali su muzičko-zabavni program i na maštovito okićenim štandovima, posjetioce počastili kolačima, te im na prodaju ponudili razne sitnice, kao i likovne radove učenika. Organizovana je i humanitarna lutrija, a sav ostvareni prihod , kao i dobrovoljni prilozi građana koji su sakupljani u posebnoj kutiji, namijenjeni su pomoći djeci u siromašnim državama Afrike.

„Red Nose Day“ je međunarodna humanitarna akcija i jedna od najvećih koje se priređuju u Velikoj Britaniji. Prije dvije godine na „Danu crvenog nosa“ u Britaniji sakupljeno preko 100 miliona funti. Britanska Vlada je odlučila da ove godine, sav sakupljeni novac u ovoj akciji duplira, odnosno da ona iz budžeta izdvoji još toliko para i uputi ih onima koji su u stanju potrebe u siromašnim afričkim državama.“-kazao je Milija Božović, akademski direktor škole „Arcadia Academy“. On je istakao da koliko god to nekome kod nas možda izgledalo malo, dijete u Zambiji za jedan euro, može kupiti sveske i olovke za godinu dana.

Sa Red Nose Day-a
Sa Red Nose Day-a

Božović je naglasio da učenici i profesori te međunarodne obrazovne ustanove „Arcadia Academy“ iz Tivta, redovno učestvuju u humanitarnim akcijama pa su tako, pored ostaloga, već podržali mališane iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Bijeloj i postradale u prošlogodišnjim velikim pooplavama u Srbiji.

Najčitanije