16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Neophodno povećati vidljivost Kotora u promotivnom materijalu norveških agencija

Kotor na sajmu u Oslu

Vidljivost Kotora u promotivnom materijalu kruzing kompanija neophodno je povećati, jer se, iako uplovljavaju u kotorsku luku, informacijama o gradovima na Jadranskom moru u njihovim katalozima nalaze samo Venecija i Dubrovnik, dok, sa druge strane, putnici žale što su se u Boki Kotorskoj zadržali svega nekoliko sati, istakla je za Boka News direktorica TO Kotor Ana Nives Radović, nakon trodnevnog sajma Reiselivsmessen u Oslu koji je zatvoren juče.

Slična sutuacija postoji i kada su u pitanju norveški tur-operatori i agencije, gdje u objedinjenoj ponudi Mediterana Kotor do sada uopšte nije bio pomenut, zbog čega je neophodno promijeniti takvu praksu.

TO Kotor je tokom sajma ugovorila povoljnosti u realizaciji promotivnih kampanja za 2019. i 2020. godinu, dok se u 2018. može očekivati unapređenje saradnje sa norveškim agencijama i tur-operatorima.

Sajam u organizaciji TO Herceg Novi, na kojem su, pored Korora, učestvovale i turističke organizacije Budve, Tivta, Bara, kao i Institut dr Simo Milošević iz Igala, bio je podijeljen je na poslovni dio i promotivni, koji je otvoren za javnost.

Poslovni dio sajma bio je odlična prilika da se direktno stupi u kontakt sa svim subjektima sa ovog tržišta kojima Kotor jeste ili bi mogao biti destinacija ka kojoj usmjeravaju turiste, naglasila je direktorica TO Kotor Ana Nives Radović.

TO Kotor na sajmu u Londonu – Ana Nives Radović

Prema njenim riječima potrebno je raditi na boljoj zastupljenost Kotora u info materijalu ovih kompanija.

„Većina kruzing kompanija koje su učestvovale na sajmu u Oslu na mapi destinacija godinama unazad ima Kotor, međutim, u katalozima i brošurama kada je Jadransko more u pitanju ima podataka samo o Veneciji i Dubrovniku. Predstavnici ovih kompanija ističu da putnici sa njihovih kruzera dobijaju informacije o Kotoru tokom plovidbe, međutim, status usputne luke nam nije dovoljan, prije svega jer i putnici žele drugačiji pristup“, istakla je Radović.

U prilog tome idu i tvrdnje posjtilaca sajma, koji, kada prilaze kotorskom štandu, govore o najljepšim utiscima, žaleći što su se u gradu zadržali samo nekoliko sati.

„Upravo promotivni dio sajma potvrdio je da je pristup koji je TO Kotor imala u poslovnom dijelu ispravan. Brojni posjetioci koji su rekli da su u Kotor dolazili kruzerima naglasili su da im se grad veoma svidio i da žele da dođu da se zadrže duže, a mnogi zamjeraju što su putovanja organizovana tako da se u našoj luci zadrže nedovoljno dugo da obiđu sve što žele“, dodala je Radović.

Posjetioci sajma su u velikom broju pokazali da poznaju turističku ponudu Boke Kotorske, budući da veliki broj Norvežana godinama unazad dolazi u Igalo, ali i zahvaljujući kruzerima koji su veliki broj putnika iz ove zemlje doveli u Kotor. Upravo zbog toga neophodno je dodatno promovisati ostatak ponude, budući da interesovanje za duži boravak, posebno u Kotoru, kod velikog broja Norvežana postoji.

Najčitanije