„Nemirno more“ u Porto Montenegru

Izložba Nemirno more – fotografija

Kao svojevrstan omaž nautičkoj prošlosti, izložba o istoriji južnog Jadrana „Nemirno more“, autorski projektat istoričara Dražena Jovanovića, biće svečano otvorena u subotu 1. jula u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru u Tivtu, sa početkom u 20 sati.

Izložba govori o vojnim operacijama na Jadranu tokom Prvog svjetskog rata preko ilustrovanih artefakata, dokumentarnih fotografija i video materijala – posjetioci će imati priliku da čuju priču o potapanjima brodova, priobalnim utvrđenjima i odvažnim lokalnim mornarima.

Mnogi od ovih istorijskih materijala biće po prvi put prikazani u Crnoj Gori.

Program izložbe koja traje do 21. Jula ukljuluje i više predavanja u Zbirci pomorskog nasljeđa, a koje će nekoliko evropski priznatih istoričara i hroničara, održati o dešavanjima na Jadranskom moru tokom Prvog svjetskog rata.

1 komentar

  1. Nemirno more u našem lepom gradu. Nemirno vreme počinje kada novopostavljeni priučeni učitelji otpuštaju.Nemirno more i savest predsenice jer to ide vama na vaš saldo.Pa se lako odrecite nas starijih sluzbenika.Pa porodično zapošljavajte sekretarke,a muževe za direktore.Mislite Tivat i Tivćani imaju kratku pamet.Nemirno more će vam biti najmanji problem.Svakim danom sve više ti vaši novopečeni kadrovi pokazuju da vam bura tek predstoji.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.