Od nedjelje bez zastoja preko Zavale

Radovi na Zavali - foto Boka News
Radovi na Zavali – foto Boka News

Nakon trodnevne pauze zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, gradilište na ulazu u Budvu ponovo je oživjelo. U Direkciji za saobraćaj kažu da nijesu u zaostatku i da će se, kao što su najavili, za nekoliko dana nesmetano voziti u oba smjera.

“Završeni su nosači na stubovima buduće trake bulevara uz more, kao i njeno betoniranje. To je bila posljednja složenija faza tog objekta, koja je izazivala veće gužve u saobraćaju i duže zastoje. Oni su već juče prošlost. Smanjili smo gužve, saobraćaj se već odvija dvosmjerno, osim u vrijeme kratkih prekida od po nekoliko minuta. Radimo na novoj trasi uz more, postavljamo ivičnjake i ograde, a za nekoliko dana ta trasa će biti presvučena asfaltom. Očekujemo da će sve biti završeno do subote ili nedjelje, da će se za tri dana saobraćaj nesmetano odvijati dvjema trakama, novom i postojećom donjom magistralnom trakom”, tvrdi inžinjer u Direkciji za saobraćaj Dušan Kokić.

Zavala
Zavala

Privođenjem kraju radova na najzahtjevnijoj traci budućeg bulevara, počeli su, gdje za to ima prostora, radove na gornjoj traci i zasijecanje podnožja brda Košljun.

“Građevinari će tada koristiti samo jednu, gornju traku postojeće magistrale, uz brdo, a na ostalim dvjema saobraćaj će se nesmetano odvijati”, kazao je Kokić za Pobjedu.

Radovi na toj trasi će biti deset puta lakši nego uz more. Projekat spajanja bulevara između Budve i Bečića počeo je 14. januara. Koštaće pet miliona eura. Najavljeno je da će projekat biti završen do 1. juna.

Izvorpobjeda.me
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.