Od nedjelje bez zastoja preko Zavale

Radovi na Zavali - foto Boka News
Radovi na Zavali – foto Boka News

Nakon trodnevne pauze zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, gradilište na ulazu u Budvu ponovo je oživjelo. U Direkciji za saobraćaj kažu da nijesu u zaostatku i da će se, kao što su najavili, za nekoliko dana nesmetano voziti u oba smjera.

“Završeni su nosači na stubovima buduće trake bulevara uz more, kao i njeno betoniranje. To je bila posljednja složenija faza tog objekta, koja je izazivala veće gužve u saobraćaju i duže zastoje. Oni su već juče prošlost. Smanjili smo gužve, saobraćaj se već odvija dvosmjerno, osim u vrijeme kratkih prekida od po nekoliko minuta. Radimo na novoj trasi uz more, postavljamo ivičnjake i ograde, a za nekoliko dana ta trasa će biti presvučena asfaltom. Očekujemo da će sve biti završeno do subote ili nedjelje, da će se za tri dana saobraćaj nesmetano odvijati dvjema trakama, novom i postojećom donjom magistralnom trakom”, tvrdi inžinjer u Direkciji za saobraćaj Dušan Kokić.

Zavala
Zavala

Privođenjem kraju radova na najzahtjevnijoj traci budućeg bulevara, počeli su, gdje za to ima prostora, radove na gornjoj traci i zasijecanje podnožja brda Košljun.

“Građevinari će tada koristiti samo jednu, gornju traku postojeće magistrale, uz brdo, a na ostalim dvjema saobraćaj će se nesmetano odvijati”, kazao je Kokić za Pobjedu.

Radovi na toj trasi će biti deset puta lakši nego uz more. Projekat spajanja bulevara između Budve i Bečića počeo je 14. januara. Koštaće pet miliona eura. Najavljeno je da će projekat biti završen do 1. juna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.