7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Nautički događaji u Porto Montenegru obilježavaju mjesec septembar

Nautički turizam taxa
Nautički turizam

Septembarski događaji u marini za superjahte i luksuznom nautičkom naselju Porto Montenegro fokusirani su na nautiku: prva edicija MYBA Pop-up Show-a i prestižna regata Hiljadu ostrva, okupiće zanimljivu nautičku klijentelu, kao i ljubitelje jahtinga i jedrenja. Intezivan kalendar događaja ne jenjava ni u devetom mjesecu, a ljubitelji šopinga uživaju u sjajnim popustima u dizajnerskim radnjama, zbog čega se Porto Montenegro s pravom smatra destinacijom gdje ljeto traje duže.

Eksluzivni nautički događaj MYBA Pop-Up Superyacht Show, održava se od 4. do 6. septembra – a vlasnici impresivnih jahti iz cijelog svijeta pristižu kako bi bili prisutni na trodnevnoj prezentaciji koja okuplja MYBA jahting brokere, zastupnike i predstavnike jahting industrije.

Predstavnici Porto Montenegra i prestižne globalne jahting asocijacije MYBA proteklih mjeseci intenzivno su radili na organizaciji ovog događaja, prvog ovakve vrste u region. Tokom posljednjih godina marina Porto Montenegro postala je vodeća matična luka za superjahte i jedno od najluksuznijih nautičkih naselja na Mediteranu, te je, prema mišljenju organizatora, atraktivna kao “nautička pozornica budućnosti“. Tokom trodnevnog programa, na mulu 1 sa vezovima za superjahte, međunarodni posrednici, brokeri i zastupnici jahting institucija, imaće priliku da uživaju u superjahtama, ali i čuju novitete u nautičkoj industriji. Društveni događaji, zabave u rekonstruisanom Jahting klubu Porto Montenegro i krstarenje u akvatorijumu Boke, biće idealna prilika za umrežavanje više od 100 brokera i vlasnika superjahti sa potencijalnim klijentima, ali i prezentaciju Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

Sa regate
Sa regate

Treća po redu velika međunarodna regata Hiljadu ostrva (Thousand Islands Match Race), koju organizuju Jahting klub Porto Montenegro, JK SCOR Rijeka i Udruženje Val iz Rijeke, jedriće se od 17. do 27. septembra, u klasi ORC i MOCRA. Za manje od mjesec dana od ove jedrilicarke utrke, dolazak je potvrdilo preko 20 skipera sa jedrilicama iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, čime se još jednom potvrđuje međunarodni imidž ove regate. U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, u četvrtak 23. septembra održaće se i regata pod nazivom Hiljadu ostrva +2, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška ostrva.

Beogradska galerija New Moment izlaže svoju stalnu postavku, pod nazivom NEW Horizons u Zbrici pomorskog nasljeđa, do 21. septembra. Izložba nudi presjek najboljih djela regionalnih autora, a njeni posjetioci imaju jedinstvenu priliku da vide slike, crteže i grafike istaknutih savremenih umetnika različitih orijentacija koji su stvarali u drugoj polovini 20. i početkom 21. vijeka, među kojima su: Petar Lubarda, Edo Murtić, Dušan Džamonja, Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Erro, Jože Ciuha, Halil Tikveša, Petar Omčikus, Era Milivojević, Dejan Kaluđerović, Ivan Grubanov, umjetnička grupa IRWIN i drugi.

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Noćni klub Platinum najavljuje spektakularne večeri tokom prve sedmice mjeseca septembra – svečana ceremonija povodom članstva noćnog kluba Platinum u prestižnu asocijaciju najekskluzivnijih restorana i klubova na svijetu The World’s Finest Clubs biće održana u subotu, 05. septembra u 23h, u ovom klubu, koji time, ujedno dobija i status prvog i jedinog kluba iz Crne Gore koji se nalazi na listi najboljih ugostiteljskih objekata iz industrije zabave svijeta. Ovom događaju prethodiće zanimljivi DJ nastupi i žurke: u četvrtak 03. septembra predstaviće se DJ Marien Baker, jedna od najpopularnijih međunarodnih DJ-ki elektronske muzičke scene, prepoznata po svojstvenoj energiji na sceni, a u petak 04. septembra nastupiće DJ Nigel, DJ resident u Top Hill-u, sa disco, funky i tecno-house zvukom. 10. septembra nastupiće DJ Kruz, a 11. i 12. septembra slijede završne žurke u ljetnjoj sezoni. Platinum će od tada raditi svakog petka i subote, ulaz je slobodan, a rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 067 766 669.

Svi ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca na sesijama na BLU26 jedrlicama, Twilight ili veslanju, ali i časovima jedrenja za najmlađe koje organizuje Jahting klub Porto Montenegra. Sportski klub Porto Montenegra osim redovnih sportskih sadržaja na koje su navikli nautički klijenti, ali i lokalci, od teretane, skvoš i teniskih terena, kuglanja, redovnih časova joge, pilatesa, HIIT-a, zumbe, nudi i Hot detox časove joge 6. i 20. septembra.

Najčitanije