Maturanti Srednje pomorske škole obišli tivatski nautički centar

Nautičari da razmisle o karijeri u jahtingu

Maturanti Srednje pomorske škole u Porto
Maturanti Srednje pomorske škole u Porto

Maturanti iz dva odjeljenja nautičkog smjera Srednje pomorske škole Kotor boravili su danas u studijskoj posjeti nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu.

Četrdesetak učenika koje je predvodio kapetan duge plovidbe, profesor Radojica Stijepović, obišli su tivatsku marinu i upoznali se sa načinom funkcionisanja Porto Montenegra, opremom i uređajima, posebno instalacijama za snabdijevanja jahti gorivom i nedavno nabavljenom najmodernijom ekološkom opremom za spriječavanje zagađenja mora, italijanskog proizvođača „Resinex“. O tome im je govorio menadžer za ekološku zaštitu Porto Montenegra Aleksandar Drakulović.

Učenici su obišli i radovove na dogradnji mula I i dva valobranska gata koje u Porto Montenegru privodi kraju hidrograđevinska kompanija „Yu Briv“ iz Kotora.

Maturanti Srednje pomorske škole u Porto
Maturanti Srednje pomorske škole u Porto

„Mi smo predočili, kako profesorima tako i učenicima kako se ovdje radi, šta je sve “Yu Briv” uradio tokom svih ovih godina sa marinom Porto Montenegro. Do sada smo imali studente sa podgoričkih i drugih fakulteta, tako da nam je zadovoljstvo da su sa nama učenici sa našeg područja. Drago nam je što možemo pokazati da sve što ovdje radimo radimo kao što se radi bilo gdje u svijetu. Uvijek ćemo biti tu da pružimo podršku svim mladima, posebno našim sugrađanima iz Kotora, Tivta, Novog”.- kazao je Mirko Mišković iz “Yu Briva”.

Maturanti Srednje pomorske škole u Porto
Maturanti Srednje pomorske škole u Porto

Kristina Škanata, asistent PR menadžera Porto Montenegra naglasila je da su učenike Srednje pomorske škole upoznali sa raznim aspektima nautičko-turističkog biznisa, dodajući da očekuju da se neko od mladih nautičara umjesto klasične karijere na trgovačkim brodovima, opredijeli i za karijeru u elitnom jahtingu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.