Nasukan već desetak dana

Nasukani brodić na ostrvu Sveti Marko
Nasukani brodić na ostrvu Sveti Marko

Već skoro deset dana na sjevernoj obali ostrva Sveti Marko u Tivatskom zalivu nasukan stoji jedna manji putnički brodić koji je tamo bacila jaka bura tokom nedavnog velikog nevremena.

Riječ je o metalnom brodiću dugom oko 10 metara, a koji je prethodno dugo vremena bez dužne pažnje vlasnika, bio vezan u uvali Bonići, pored sada polupotopljene olupine drvene jahte „Independia“ koja je nekad takođe pripadala istom vlasniku.

Brodić koji je prije dvije sezone po Tivatskom zalivu vozio turiste, i u Bonićima je bio prepušten nebrigi i hirovima priorode, pa je na kraju odnešen burom, završio nasukan na obalu  na nešto više od oko milju udaljenog ostrva Sveti Marko.

Budući da se nasukao na muljevito dno i obalu na kojoj nema većih stijena, malo je vjerovatno da je brod pretrpio teža oštećenja i da iz njega ističe nafta ili gorivo, ali je prosto nejverovatno da ni vlasnik, ni Lučka kapetanija do sada nisu učinili ništa da se on ukloni sa obale.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.