12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavlja se kampanja “Svaka limenka se računa”

Nastavlja se kampanja “Svaka limenka se računa”, i to sada punih 60 promotivnih dana, na plažama Bečiće i Jaz.

Svaka limenka se računa
Svaka limenka se računa

NVO “Gradenigo” nastavlja realizaciju Kampanje u saradnji sa fondacijom “Recan” iz Beograda.

Kampanja “Svaka limenka se računa” pokrenuta je u Engleskoj, s ciljem pružanja mogućnosti recikliranja limenki na što više lokacija. Kampanja šalje jaku poruku I ohrabruje da se reciklira više! Program je nastao kao partnerstvo između proizvođača limenki, proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, a nakon Engleske proširio se i u Irsku, Austriju, Mađarsku, Rumuniju, Francusku, Škotsku i Grčku, a od 2013 godine sprovodi se i u Crnoj Gori.

“U okviru kampanje “Svaka limenka se racuna”, volonteri će 4 dana sedmično, i to: četvrtak, petak, subota i nedelja, u popodnevnim satima, u plažnom baru “Sveti Toma” i na cijeloj Bečićkoj plaži, Restoran i piceriji “Trpeza” Jaz i na cijeloj plaži, promovisati ciljeve kampanje, ohrabrivati kupače da što više recikliraju, dijeliti edukativno-promotivni materijal i simbolične poklone. „Svako ko donese tri prazne limenke dobiće zanimljiv poklon ove značajne kampanje!

Želimo da nizom sprovedenih akcija doprinesemo podizanju javne svijesti o pravilnom upravljanju otpadom, aluminijskim limenkama, jer bez pojedinačne odgovornosti za životnu sredinu i aktivnijeg učešća javnosti ne možemo postići održivost životne sredine. Napominjemo aluminijska limenka se može reciklirati beskonačan broj puta a da ne izgubi na kvalitetu”, navodi se u saopštenju NVO “Gradenigo”.

Dugogodišnji zakupci dijela plaže u Bečićima, restoran i plaža ANT, vlasnici F. Stanišić, N.Stanišić i N. Lopićić, plaža koja posjeduje Plavu zastavicu, kao međunarodni ekološki program zaštite okoline aktivno su podržali kampanju SVAKA LIMENKA SE RAČUNA tako što će odvajati limenke i omogućiti posjetiocima njihovog dijela plaže, na kome postoje kante za papir, plastiku i staklo, odvajanje limenki.

Izvor:rtv budva

Najčitanije