15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Naša mila Boko”

Lira
Lira

Još jedna predivna noć, na prepunom trgu Nikole Đurkovića, gdje su podno Tore svoj nastup imale članice vokalne grupe ,,Lira’’ iz Herceg Novog. Koncertni nastupi ,,Lire’’ pod nazivom “Naša mila Boko”, nova je ponuda u nizu programa koje turistima i gostima poklanja Turistička organizacija Herceg Novi.

,,Naša mila Boko je projekat koji realizujemo zahvaljujući Turističkoj organozaciji Herceg Novi i zamišljen je da turistima omogući da na specifičan način, šetajući gradom ili sjedeći u nekom od ugostiteljskih objekata, osjete primorski duh Herceg Novog i uživaju u tradicionalnom melosu’’, kaže voditeljica vokalne grupe ,,Lira’’, Marijela Milanović. Ona podsjeća da će se koncerti održavati svake srijede i četvrtka od 21 sat.

,,Prvi blok u našem nastupu su pjesme iz Boke, potom slijedi opšti etno blok, a kao treći dio u našim nastupima su obrade domaće i strane pop muzike’’, kaže Milanović dodjaući da svi pozitivno reaguju na koncert i da stalno pitaju kada je sljedeći nastup. Osim članica grupe ,,Lira’’ i gostiju, na sva ovogodišnja dešavanja vrlo pozitivno reaguju i vlasnici ugostiteljskih objekata na glavnoj gradskoj pjaci.

,,Prije svega moram da pohvalim novu rasvjeta koja je napravljena na trgu, a onda i sva ova dešavanja koja organizuje Turistička organizacja Herceg Novi. Zaista sve pohvale, jer je trg konačno oživio. Svaku veče su nam sva mjesta popunjena i cijeli trg je pun. Ovo sada stvarno liči na neka bolja vremana i na pravu turističku ponudu koja je nedostajala gradu’’, konstatuju vlasnici Sport Kafea na trgu, porodica Roganović.

Ženska vokalna grupa ,, Lira” osnovana je 2008. godine u Herceg Novom. Broji desetak članica, uglavnom mlađih djevojaka. Repertoar se gradi od pjesama iz Boke, izvornih i starogradskih pjesama, stranih zabavnih melodija. Dobitnice su nagrade za najbolji ansambl u mlađoj kategoriji Festivala klapa u Perastu 2009. godine.

Podsjetimo da je zahvaljujući Turističkoj organizaciji realizovan i program ,,Dobro jutro i dobro veče uz Castel Nuovo’’, koji utrokom i subotom od Tore do Gradske kafane izvodeći klapsku i mediteransku muziku unose živost i zabavljaju sve posjetioce hercegnovskog starog grada

Najčitanije