12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Naša akcija – čistili stazu od Solila do Radovića

Nevladina organizacija “Nasa akcija” Kotor, partner u projektu StroNGO, juče je organizovala akciju ciscenja u Tivtu, potez Solila – Đuraševići – Radovići. Partner u akciji su Montenegro + i Porto Montenegro, Zeleni tim Tivat.

Volonterska akcija je organizovana u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu StroNGO je Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Akcija je pocela ispred ulaza u Solila, čistio se potez do Radovića. do Djenovica. Dodatno smo ocistili neasfaltiranu stazu od Djenovia do Plavih horizonata. Naši prijatelji iz kompanije Montenegro + u kući Avanture (Adventure house) u Đurasevicima su nam obezbijedili kajake i kratku turu do Tivatskih ostrva kao divan kraj ovom decembarskom danu.

Posebna zahvalnica ide nasem najmladjem volonteru Pavelu Rašoviću, i nasem najstarijem volonteru Draganu Rajičeviću, mještanu Tivta koji nam se za ovu priliku pridruzio. Takodje se zahvaljujemo volonterima Odred Izvidjaca Njegos, kao i Udruzenju zena iz Budve koji su volonterisali po prvi put kao primjer aktivnog ucesca gradjana treceg doba 🙂 Ocekujemo narednih dana jos slika sa ove akcije – poručuju iz NVO “Nasa akcija”

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije