15 C
Kotor

Slušaj online radio

Naredne godine letovi iz Bristola za Tivat ?

Britanski loukoBritanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

Najveća britanska loukost aviokompanija „EasyJet“ najavila je da razmatra mogućnost uvođenja redovnog saobraćaja na liniji Bristol-Tivat naredne godine, zbog odličnih rezultata koje već drugu godinu za redom bilježi saobraćajući iz Velike Britanije za Crnogorsko primorje.

„EasyJet“ trenutno saobraća dva puta nedjeljno na relaciji London – Tivat i isto toliko puta na liniji Mančester-Tivat, a u toj kompaniji veoma su zadovoljni do sada postignutim rezultatima. Lani je, prve godine sezonskog funkcionisanja ovih linija, na njima prevezeno oko 27 hiljada putbnika, uz prosječnu popunjenost putničke kabine aviona od visokih 89 odsto.

Iz menadženta „EasyJet-a“ očekuju da će slilčan nivo interesovanja putnika za novu liniju za Crnogorsko primorje dogodine imati i iz Bristola, desetog po velilčini grada u Velikoj Britaniji.

Naime, interes britanskih turista u zadnje dvije godine značajno je narastao za za njih relativno nove i povoljne turističke destinacije – Crnu Goru i Bugarsku, za koje se kao mjesto provođenja ljetnjeg odmora, odlučuje sve veći broj Britanaca.

Flora Art
Izvor:S. L.

Najčitanije