13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Napravio portal kako bi reklamirao prirodne ljepote Crne Gore

Foto Branislav Milić
Foto Branislav Milić

Oduševljen zemljom svojih predaka, Branislav Milić koji živi i radi u Belgiji, svake godine dio godišnjeg odmora provodi obilazeći biciklom Crnu Goru, snima fotografije, bilježi prirodne ljepote, kako kaže ove nestvarne zemlje.

„Od 2001. godine imam digitalni aparat. Kada sam ovdje snimam ove divne predjele, pejzaže, detalje, ljude… I sada sam skupio sve fotografije i napravio “best of” na mom sajtu http://www.branislavmilic.com/photos/montenegro

Na ovaj način želim da što više ljudi u svijetu upoznam sa prirodnim ljepotama Crne Gore. U Crnoj Gori ima fotografa koji su deset puta bolji od mene na tehničkom i umjetničkom planu. Dakle ja sam turista sa foto aparatom koji ima sreće…

Foto Branislav Milić
Foto Branislav Milić

Rođen sam i živim u Belgiji, ali porijeklom sam iz Bjelica (katunska nahija, selo Resna).  Neznam zašto, ta zemlja me privlači kao da sam njen dio. U Crnoj Gori sam u svom elementu.

Sledeći plan je da obiđem istočni dio, Plav, Biogradsko jezero, Morača, Prokletije….

Foto Branislav Milić
Foto Branislav Milić

Jednostavno bih kazao da nije to jedan poseban umjetnicki projekat. Smatram se turistom koji otkriva zemlju, koji je “prosto” fotografiše sa ne baš nekom umjetničkom namjerom. Mora se priznati da je teško promašiti fotografiju u ovoj divnoj Crnoj Gori“ – kazao je za naš portal Branislav Milić.

 

Najčitanije